Българският национален отбор по футбол отразява цялостното ниво на този

...
Българският национален отбор по футбол отразява цялостното ниво на този
Коментари Харесай

Дерменджиев: Футболът е на̀ука, от която България много изостава

Българският народен тим по футбол отразява цялостното равнище на този спорт в страната и оценките за него би трябвало да бъдат реалистични и справедливи. Това прикани селекционерът Георги Дерменджиев, откакто при започване на месеца представителният ни отбор позволи три загуби в разстояние на една седмица - 1:3 против Унгария в София в бараж за класиране на Евро 2020 на 8 октомври, 0:2 против Финландия в Хелзинки в Лигата на нациите на 11 октомври и 0:1 против Уелс в София в същия шампионат на 14 октомври.

" Крушката има и опашка. Това е една остаряла българска сентенция - разяснява Дерменджиев пред bTV. - Един мач (б. р. - против Унгария), който ние го чакахме от доста време и имаше доста очаквания. Отговорността беше ужасно огромна. Много огромно психическо консумиране. Аз знаех, че в случай че не го спечелим, ще имаме проблем с другите мачове. За два дни доста мъчно можеше да се пренастроим. "

Според 65-годишния ментор не играчите би трябвало да бъдат подложени на критика, а хората, виновни за организацията на подготвителния развой на най-високо ниво.

" Бълагрският футбол в действителност не е на положително равнище, само че ние не би трябвало да го хулим. Това нещо е натрупвано от години в българския футбол. Футболът по света към този момент е доста сериозна на̀ука. За да се направи една подготовка, трябват доста профилирани познания, сложни. Ние в това отношение изостанахме доста. Трябва да обърнем доста огромно внимание на школите, на подрастващите. В Европа и по света тренировките се снимат в действително време. Анализаторите незабавно осведомят треньорите даже за най-дребните отклонения в параметрите. Затова моята оценка е действителна. Аз знам какви са уменията на играчите и мисля, че те дават максимума от себе си ", уточни Дерменджиев.

Той не е склонен с мнението на притежателя на " Локомотив " (Пд) Христо Крушарски, който предходната седмица съобщи, че сегашните национали нямат никакво предпочитание за игра и е по-добре да се захванат с други занимания. Бизнесменът даже предложи националният тим да се закрие за прочут интервал и през това време да се влага в детско-юношеския футбол.

" Това е един доста почитан от мен сосбственик на клуб. Но той самичък сподели, че би трябвало да се стартира от школите, и това е истината. Точно тези играчи, които аз и моят екип следим - 35 полеви играчи - те имат воля и упоритост. Те са по-различни от тези, които бяха набеждавани, че имат нощен живот и вървят по нощни заведения - съобщи националният селекционер. - Ние доста от дълго време нямаме играчи в " Барса ", " Байерн ", " Порто ", " Щутгарт ". Затова би трябвало да имаме действителна оценка за равнището на българския футбол. Има подобен преход, който и ние го имахме. Самите подрастващи и родителите мислят, че децата им са златни кокошки. Прехвърлят ги от един тим в различен. И се радваме на един прехвърляния, доста неверни прехвърляния. 17-18-19-годишни гении отиват да играят по трета и четвърта дивизия в Италия, стигат до втора и след това се връщат в България. "

Дерменджиев добави, че в България има доста малко същински футболни експерти, и играта се проучва най-вече от хора, които не схващат от нея. Той обаче не се нае да уточни съответна персона, която съгласно него да е почтена да оглави БФС на идния конгрес.

" Ние от доста време единствено приказваме. Това би трябвало да стане, по този начин би трябвало да стане... Но това са хора, които нямат познание, не знаят по какъв начин да го създадат. За мен би трябвало това е човек, който има визия, има компетентност. Не мога да кажа име. Лично моите отговорности са други. Не мога да кажа кой по какъв начин се оправя дотам. Но не би трябвало да се вършат взаимни отстъпки. Бъдещият човек не трябва да прави взаимни отстъпки ", съобщи треньорът.

Той беше безапелационен, че никой не му постанова футболисти в националния тим. Също по този начин не пожела да разяснява в елементи дали ще резервира поста си отпред на А отбора:

" Не може да се случи това нещо на мен някой да ми постанова играчи. Аз би трябвало да храча на имиджа си. Ако аз се поддавах на нещо такова, и до момента щях да съм треньор на " Лудогорец ". Моят контракт е доста явен, известно е докога е. Така че аз сега извършвам тази функционалност. Но отново да кажа, какъв брой треньори минаха преди мене? Като се почне от Лотар Матеус, Любо Пенев, Христо Стоичков, Петър Хубчев... И какво се е получило? "

Настоящият контракт на Георги Дерменджиев като народен селекционер е до края на 2020 година През тази година отборът ни има още два мача в Лигата на нациите - против Финландия в София на 15 ноември и против Ирландия в Дъблин на 18 ноември.

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР