Българският национал по борба в класически стил Кирил Милов претърпя

...
Българският национал по борба в класически стил Кирил Милов претърпя
Коментари Харесай

Минус още един българин за Олимпиадата в Париж

Българският национал по битка в типичен жанр Кирил Милов претърпя интервенция в Германия и няма да има опция да се състезава на Олимпийските игри в Париж, заяви самият той в обществените мрежи. Състезателят в категория до 96 кг обаче даде обещание на последователите си, че ще се завърне по-силен от всеки път.

" Всичко стартира с една фантазия. Мечта, с която заспиваш и фантазия, с която се събуждаш. След Токио, фантазията ми към този момент не беше просто да вземам участие на Олимпийските игри, фантазията ми беше да взема златен орден на Олимпийските игри в Париж през 2024. Моментът пристигна ", написа Милов на профила си във Facebook.

Тези три години очакване бяха години на тествания, с доста компликации в персонален и професионален проект. Години на непосилен труд, ограничения, пот и битка в залата.

След травмата ми септември месец и невъзможността да вземам участие на Световното състезание, първата опция за подготовка бе в Баку и с неспокойствие чаках надпреварата. След дълго възобновяване от травмата, аз бях подготвен. Знаех какво мога да дам от себе си и какво мога да реализира. Знаех на какво съм кадърен. Мечтата ми беше на билет разстояние от Париж.

Животът обаче имаше други проекти за мен...

Последен лагер преди по този начин чакания олимпийски квалификационен шампионат. По време на подготовка съумях да скъсам сухожилие и два мускула на задно бедро. Една нелепа обстановка, която наложи незабавна интервенция в Германия. Прогнозите не бяха положителни и аз трябваше да приема обстоятелството, че изгубвам шанса си за битка на Олимпийските игри в Париж 2024. Болката и разочарованието от положения труд и старания, които отиват напразно, са огромни. Трудно може да се опише с думи. Невъзможно е. 

Уви, такава е била ориста ми. 

Тук е моментът да благодаря на лекар Клаус Йохан, който извърши интервенцията в Германия. Специални благодарности и на Данаил и Гриша Ганчеви за оказаното подпомагане и поддръжка по отношение на допустимо най-бързото ми лекуване и възобновяване, както и за цялостната поддръжка през тези години. Благодаря и на Българска федерация по битка.
 
" Силата не идва от физическия потенциал. Тя идва от неукротимата воля ". Волята за битка в дословен и метафоричен смисъл. Ще се върна по-силен от всеки път. 

Благодаря за поддръжката на всички! ", написа Милов на персоналния си профил във Facebook.

Националът в категория бе подсилен с постове от огромна част от сътрудниците си в битката. Последният международен първенец за България Иво Ангелов разгласява фотография, на която театралничи с трико на Милов и обръщение: " Горе главата, Кика. Няма да бъде все по този начин ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР