Българският национал Петко Христов записа цял двубой при днешната победа

...
Българският национал Петко Христов записа цял двубой при днешната победа
Коментари Харесай

Петко Христов изигра цял мач при драматична и важна победа на Венеция

Българският национал Петко Христов записа цялостен дуел при днешната победа на неговия Венеция с 3:2 над гостуващия Перуджа в предпоследния 37-и кръг на Серия “Б ”.

Родният бранител започва като титуляр за своя отбор в четвърти следващ мач, като този път остана на терена до самия край. Също по този начин той си изкара жълт картон в 75-ата минута поради нарушаване против неприятелски състезател. Победата на “крилатите лъвове ” пристигна по-трудно, в сравнение с изглеждаше в един миг. Те поведоха с безапелационното 3:0 след голове на Николас Пиерини, Андреа Карбони и Микаел Елертсон, само че попадения на Грегорио Луперини и Тиаго Касасола ги сложиха напрегнат в последните минути. Все отново “аранчонеровердите ” задържаха своя задатък, като пряк червен картон на Касасола в 90-ата минута им оказа помощ за това.

Успехът на Венеция е извънредно скъп за тима, който със своя актив от 48 точки се намира на плейофното седмо място кръг преди края на постоянния сезон. Това обаче не значи, че “крилатите лъвове ” сигурно ще се борят за последното място за промоция в Серия " А " за идващия сезон. За да вземат участие в плейофите, те би трябвало да завършат на не повече от 14 точки от третия Бари, който има 65 извоювани пункта. Разликата сред двата отбора сега е 16 точки, като всичко ще се реши в последния 38-и кръг. При най-лошото стичане на събитията, Венеция даже и да приключи седми, ще пропусне плейофите, в които биха взели участие единствено тимовете сред трето и шесто място в крайното класиране. В най-хубавия сюжет към тях ще се причислят и отборите на седма и осма позиция.

Междувременно, това проваляне значи съвсем несъмнено изпадане за 18-ия Перуджа в трета дивизия. В последния кръг “грифоните ” ще преследват наложителна победа и ще чакат загуба на 17-ия Бреша. В различен мач от днешния кръг в Серия “Б ” Бари завоюва като хазаин с 1:0 против Реджина, за който българският нападател Андрей Гълъбинов се появи като запаса в 83-тата минута. “Амарантите ” са десети в подреждането с 47 пункта и въпреки и да имат теоритичен късмет да завършат седми в подреждането, тяхната отдалеченост от днешния им противник е цели 18 точки, което ги изхвърля от битката за плейофите.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР