Българският национал Кирил Десподов игра почти цяло второ полувреме при

...
Българският национал Кирил Десподов игра почти цяло второ полувреме при
Коментари Харесай

Домакинска загуба отдалечи Десподов и Щурм от голямата цел

Българският национал Кирил Десподов игра съвсем цяло второ полувреме при домакинската загуба на Щурм (Грац) с 1:2 от участника в Лига Европа Волфсбергер при рестарта на австрийското състезание след пандемията от ковид.

Волфсбергер поведе със зрелищен гол на Шон Вайсман, който се разписа минута преди почивката с ножичен удар. Десподов, който лекуваше травма в последните месеци, се появи в игра в 55-а минута на мястото на Филип Хушпек. Българинът опита да освежи офанзивата на домакините, само че гостуващият отбор съумя да стигне до втори гол в 64-а минута след акуратен шут на Михаел Линдъл.

Spielerwechsel: #Despodov ist für #Huspek neu im Spiel. #sturmgraz #TipicoBL #STUWAC
______________
STU 0:1 WAC | 54' pic.twitter.com/6WIpSbxfH1
— SK Sturm Graz (@SKSturm) June 3, 2020 Воденият от Нестор Ел Маестро отбор на Щурм се върна в мача в 77-а минута, когато Торстен Рьохер се разписа за 1:2. Четири минути по-късно Десподов проби рисково, само че стреля неопределено. Щурм приключи мача с 10 души след втори жълт картон на гръка Анастасиос Авлонитис минута преди края.

Досегашният водач в таблицата ЛАСК (Линц) загуби с 1:2 вкъщи от Хартберг и отстъпи първото място на първенеца Република България Залцбург, който е на върха с 24 точки. ЛАСК остана трети с 21. Волфсбергер се изкачи на втора позиция в класирането с 22 точки, а Щурм е на последното 6-о място в Шампионската група с 16 пункта и все по-малки шансове да се пребори за учасите в Лига Европа.

Австрия, Бундеслига - Шампионска група:

ЩУРМ (ГРАЦ) - ВОЛФСБЕРГЕР 1:2 (0:1)
0:1 Ш. Вайсман (44)
0:2 М. Линдъл (64)
1:2 Т. Рьохер (77)

ЛАСК (ЛИНЦ) - ХАРТБЕРГ 1:2 (1:1)
1:0 Ж. Клаус (9)
1:1 Р. Реп (24)
1:2 Д. Тадич (90+3)

Република България ЗАЛЦБУРГ - РАПИД (ВИЕНА) - по-късно през днешния ден
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР