Българският Гейминг Маратон, първи по рода си онлайн фестивал у

...
Българският Гейминг Маратон, първи по рода си онлайн фестивал у
Коментари Харесай

Българският Гейминг Маратон представя пъстрата палитра на съвременната българска гейминг култура

Българският Гейминг Маратон, първи по рода си онлайн фестивал у нас, отдаден на видео игрите, ще подчертава върху разнообразни детайли от българската гейминг просвета.

Първото издание на Българският Гейминг Маратон ще сплоти родната гейминг общественост в целодневно събитие на 30 август (неделя), което ще се организира напълно в интернет.

Онлайн фестивалът отдаден на видео игрите, чиято стратегия ще бъде обявена поетапно в формалния уебсайт на събитието - http://gamingmarathon.bg/, ще стартира рано сутринта и ще включва над 100 часа видео стрийминг и шампионати, показани от голям брой известни и изгряващи персони и организации от растящата българска гейминг среда.

Организатори на Българският Гейминг Маратон са TDB Play - новосформирана организация с фокус видео игри, електронни спортове и geek просвета, в партньорство със международния водач при гейминг мониторите - AOC.

Към момента присъединяване в първото издание на маратона са удостоверили над 20 от най-популярните гейминг стриймъри в България, които ще основат, особено за фестивала, своя онлайн шоупрограма.

Сред тях са имена със стотици хиляди почитатели в обществените мрежи, сред които артистът с гейминг афинитет Китодар Тодоров, познатите на почитателите на видео игрите от всички възрасти Aetheltryth, дуото Павел Колев и Ицака и доста други. Във фестивалът присъединяване ще вземат и разпознаваеми лица от други публични и културни сфери.

„ Видео игрите са освен най-богата и бързо-растяща развлекателна промишленост в света, само че заниманието посредством видео игри е и най-популярната форма на забавление за поколенията родени след 1980 година.

От нишова суб-култура, видеото игрите се трансфораха в неделима, даже централна, част от актуалния метод на живот.

За образец, през 90-те години, в България, младежите си говорихме главно за музикалните клипове по MTV и обичаните тимове в NBA, а подрастващото потомство в този момент си приказва за обичани видео игри, персонажи от тях и стриймъри. “ – разяснява Мартин Кадинов, съ-основател на TDB Play и уредник на събитието – „ Често схващането за видео игрите е че оферират развлечение единствено на така наречен хардкор геймъри, а в действителност, игрите потвърдиха, изключително в новата COVID-19 реалност, че могат да предложат пълноценно развлечение за всекиго.

В рамките на Българският гейминг маратон почитателите ще могат да се насладят на пъстра палитра от онлайн стриймове, шампионати и провокации, а новодошлите в света на видео игрите – да се срещнат с един нов и магичен свят.

Очаквайте игри като GTA V - най-популярната за стриймване сега игра в България, безконечните Minecraft и CS:GO, мобилната Brawl Stars, виртуални мото-спортове, стратегическата DOTA 2 и други.

Допълнителна информация и стратегия на събитието: http://gamingmarathon.bg/

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР