Българският футболен съюз проведе работна среща с клубовете от системата

...
Българският футболен съюз проведе работна среща с клубовете от системата
Коментари Харесай

БФС представи пред клубовете Стратегията за развитие на женския футбол

Българският футболен съюз организира работна среща с клубовете от системата на женския футбол, по време на която бе показана 4-годишната Стратегия за развиване, създадена в последните месеци взаимно с експертен екип на УЕФА. На събитието, което се състоя в Национална футболна база „ Бояна “, участваха изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов, президентът на АФЛ Румян Вълков, шеф „ Първенства и шампионати “ Валентин Чакъров, секретарят на СТК Неделчо Михайлов, лицензионният управител към БФС Георги Лалев, управител „ Развитие на аматьорския футбол “ Дойчин Бахов и управител „ Масов футбол “ Николай Рибарски. От страна на клубовете интерес демонстрираха освен управителни фактори, само че и спортно-технически и административни фрагменти, както и дейни състезателки.

Участниците бяха осведомени в елементи с създадената Стратегия (2023-2026), съдържаща 4 съществени посоки на развиване на женския и девическия футбол: 1. Възможности за присъединяване, 2. Създаване на конкурентна среда – ориентирана към развиване на клубове, шампионати и присъединяване в европейските шампионати, 3. Развитие на гения и просветителни стратегии, 4. Повишаване на интереса към женския футбол.

Клубовете бяха осведомени в детайли и за измененията в Наредбата за шампионатите и шампионатите и Правилника за статута на футболистите. Обсъдени бяха и новите лицензионни условия, касаещи женския футбол у нас.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР