Българският футболен съюз не приема констатацията на Министерството на младежта

...
Българският футболен съюз не приема констатацията на Министерството на младежта
Коментари Харесай

БФС не смята да връща 144 000 лв. на държавата

Българският футболен съюз не приема констатацията на Министерството на младежта и спорта за нецелесъобразно изразходени над 144 000 лева държавни пари. В края на предходната седмица спортният министър Красен Кралев разгласи, че подредената от него инспекция по осъществяването на договорите за финансиране сред двете страни в интервала 2015-2018 година е открила непозволени разходи от страна на БФС на обща стойност 144 510,99 лева - от тях 142 776 лева за организацията на Евро `15 за юноши до 17 година в Бургас и 1744,99 лева по програмата за развиване на детския футбол.

Днес от футболната централа разгласиха на формалния си уебсайт позиция на управлението.

" БФС изрично декларира, че не приема изказванията за осъществени нецелесъобразни разноски, свързани с организацията на ЕВРО 2015 и претенциите за възобновяване на сумата от 144 510,99 лева (...) Всички разноски са съответно регистрирани пред Министерството на младежта и спорта, което ги е приело без възражения, а спомагателен отзив за работата на администрацията на БФС е отличната оценка, сложена от управлението на УЕФА за провеждането на ЕВРО 2015. (...) Българският футболен съюз още един път държи да подчертае, че в организацията се работи оптимално транспарантно и правилно, а опитите за обществени внушения за осъществявани нарушавания одобряваме за безпочвени и целящи уронване престижа на съюза. "

По всичко проличава, че оттук насетне разногласието сред двете страни ще би трябвало да бъде решен в съда. Самият Кралев разгласи още предходната седмица, че в случай че от БФС не се съгласят да възстановят изисканата сума по сметка на ММС, то министерството ще предприеме нужните юридически ограничения.

" Всичко е разказано - съобщи тогава спортният министър. - Оттук нататък сме отправили претенциите си към футболния съюз и чакаме техния отговор. Сега има два пътя - единият е да признаят нашите искания и да платят дължимата сума, другият е да ги оспорват и да търсим позволение на проблема по правосъден път, което също е вид. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР