Българският футболен съюз (БФС) все още не е обсъждал темата

...
Българският футболен съюз (БФС) все още не е обсъждал темата
Коментари Харесай

БФС ще следи дали ще се наложи отлагане на избора на нов президент

Българският футболен съюз (БФС) към момента не е обсъждал тематиката за вероятно отсрочване на конгреса, на който би трябвало да бъде определен идващият президент. Това съобщи изпълнителният шеф на организацията Борислав Попов пред " Дневник ".

Според " Тема спорт " изборът на нов президент на БФС ще бъде отсрочен за края на лятото.

Към момента конгресът е плануван за 7 юни. Възможно е да се стигне до отсрочване поради ограниченията против разпространяването на ковид.

" Следим обстановката и ограниченията, които страната взима, само че досега не е обсъждано отсрочване ", сподели Попов.

Спирането на футболните шампионати в Европа поради пандемията докара до огромни промени в календара. Евро 2020, което трябваше да стартира на 12 юни, е отсрочено за следващата година. За 4 юни тази година е плануван баражът на България с Унгария за класиране на европейското, а при победа пет дни по-късно футболните национали ще спорят с Исландия или Румъния.

Конгресът на БФС ще е ексклузивен, защото под напън след свадите около мача с Англия през октомври 2019 година дългогодишният президент Борислав Михайлов подаде оставка. Временно на поста застана Михаил Касабов.

Малко повече от два месеца преди актуалната дата за конгреса на футболния съюз няма изявено предпочитание от възможни претенденти за президентския пост.

Според устава на футболния съюз кандидатурите се показват в деловодството на БФС най-късно 15 дни и се разгласяват минимум 10 дни преди датата на осъществяване на конгреса.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1281)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР