Българският Футболен Съюз (БФС) организира обучителна програма за лекарите на

...
Българският Футболен Съюз (БФС) организира обучителна програма за лекарите на
Коментари Харесай

БФС организира обучителен семинар

Българският Футболен Съюз (БФС) провежда обучителна стратегия за лекарите на тимовете от Втора футболна лига, която ще се организира в границите на два дни на Националната спортна база в Бояна. Събирането, което е с работно заглавие " UEFA FDEP - Football Doctor Education programme ", събира водещи български лектори, включително някогашният и актуалният лекари на националния тим Бисер Бочев и Здравко Тарълов.

В първия ден доктор Бочев ще приказва по въпросите " Роли и отговорности на футболния доктор ", а в неделя лекцията му е " Цели и провокации пред Българската футболна медицина ". " Оценка на контузен състезател и спинална контузия ", както и " Травма на главата и контузия на гръбначния дирек - безвредно извеждане " от терена са тематиките на доктор Здравко Тарълов. Най-актуалната проблематика, която стана публично известна по време на Европейското състезание през 2021-а година, е сърдечните проблеми, които се появяват все по-често при футболистите. Професор доктор Иван Груев пък ще има лекция на тематика " Оценка на колабирал състезател и сърдечен арест ".

Това е следващ образец, в който БФС демонстрира, че клубовете от Втора лига не са нито забравени, нито подценени. Както е известно, централата обезпечава за тях и формалната топка Select, с която ще се играят дуелите от второто равнище през сезон 2023/24. Българският футболен съюз обезпечава по 40 броя за всички клубове от дивизията, както и по 7 броя зимни топки. Също по този начин не престават диалозите на управлението на централата с разнообразни компании като задачата е да бъде обезпечен формален спонсор и на втората професионална дивизия у нас. Така сътрудникът ще даде името си на шампионата по образеца на efbet Лига.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР