Българският футбол научи неприятна новина от УЕФА за следващия сезон

...
Българският футбол научи неприятна новина от УЕФА за следващия сезон
Коментари Харесай

УЕФА ни цака за евротурнирите догодина

Българският футбол научи неприятна вест от УЕФА за идващия сезон на евротурнирите. Носителят на купата на България ще стартира евроучастието си през сезон 2020-2021 от първия, а не както до момента от втория прелиминарен кръг на Лига Европа.

Това е по този начин, защото към този миг нашата страна заема 28-о място в ранглистата на УЕФА, което отрежда на всичките ни евроучастници от идващия сезон да започват от първия прелиминарен кръг надлежно в ШЛ и ЛЕ.

Припомняме, че през сезон 2019-2020 Лудогорец, Левски и ЦСКА започнаха на същия стадий в евротурнирите. Локомотив Пловдив, който завоюва Купата на България, започва две седмици по-късно, употребявайки времето за по-голяма лятна отмора и по-добра подготовка.

Това се отрази добре на пловдивчани, които във втория прелиминарен кръг отстраниха Спартак Търнава, а по-късно отпаднаха от Европа след трагични два конфликта с френския Страсбург.

За да си върнем изгубените позиции, през идващия сезон би трябвало да изместим най-малко четири страни с по-висок коефициент и да не позволим на тези след нас да ни застигнат. За задачата се нуждаем от още един тим, който да се приближи до триумфите на Лудогорец в Европа, достигайки най-малко до груповата фаза на ЛЕ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР