Българският финтек Payhawk е привлякъл 20 млн. долара инвестиции. Компанията,

...
Българският финтек Payhawk е привлякъл 20 млн. долара инвестиции. Компанията,
Коментари Харесай

Български финтек привлече 20 млн. долара инвестиции

Българският финтек Payhawk е привлякъл 20 млн. $ вложения. Компанията, която предлага платежни карти за улеснено осчетоводяване и ръководство на фирмени разноски, възнамерява да употребява парите, с цел да се разрасне на пазари отвън Англия и Европейски Съюз.

„ Планираме да стартираме действия в Съединени американски щати до края на тази година, а също по този начин преглеждаме варианти за нахлуване и на пазари отвън Европа и Северна Америка “, разяснява създателят Христо Борисов, представен от TrendingTopics. Освен това компанията ще утрои разноските си за маркетинг и реклама в Испания, Англия и Германия.

Payhawk започва бизнеса си през 2018 година с концепцията да стане „ най-голямата банка, която не държи нито цент на депозит “. Payhawk доближи 10-кратен напредък в границите на пандемичната 2020 година Сред главните клиенти на компанията са LuxAir, Lotto24, Ciking Life, ATU, Gtmhub.

Сред вложителите, които обезпечават 20 млн. $, е американският фонд QED, който има вложения и в компании като най-бързорастящия европейски финтек Klarna, компанията, която обезпечава безлихвено разсрочено заплащане на артикули.

„ Компаниите все по-често ръководят бюджетите си онлайн и от разстояние, а продуктът на Payhawk дава отговор навръх тези потребности, които им носят редуциране на разноски и възстановяване на успеваемостта “, разяснява Юсуф Оздалга от QED, който към този момент е част от управата на компанията, представен от TrendingTopics. 

Досегашният вложител Earlybird Digital East, който  взе участие в предходния рунд от вложения през март 2020 година, също е съдействал с още капитал.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР