Българският еврокомисар по Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж

...
Българският еврокомисар по Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж
Коментари Харесай

Илиана Иванова: Европейският съюз се опитва да стимулира с всички средства физическата активност сред младите хора

Българският еврокомисар по Иновации, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Илиана Иванова откри днешната конференция по тематиката " Младеж и спорт в Европейския съюз - огромните обещания и действителността ", която се организира в Европейския парламент в Брюксел.

В полемиката, проведена от евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформистите Андрей Слабаков, се включиха и редица видни български спортисти от близкото минало, измежду които Христо Стоичков, Йордан Йовчев, Любомир Ганев, Мария Гроздева и други.

Преди началото на конференцията Илиана Иванова застана пред репортерите, с цел да изрази насладата си от наличието на именитите български спортисти, както и да разкрие главните цели на полемиката.

" Темата за спорта постоянно е доста значима изключително в година, в която имаме европейски избори, олимпийски игри и европейско състезание по футбол. Изключително съм щастлива, че такива спортни митове като Христо Стоичков и доста други са тук през днешния ден, с цел да приказваме за изключителната роля на спорта за младежите. Това е нещо значимо освен за физическото, само че и за духовното здраве. Ще приказваме за опциите за финансиране, които европейските стратегии оферират ", показа Иванова.

" В програмата Erasum+ има заложени над 500 милиона за спорт за седем годишен период. Само за тази година са отделени 75 милиона за разнообразни мобилни действия, свързани с треньори и спортисти и ще се веселя доста, в случай че българските представители съумеят да се възползват от тях ", продължи тя.

Българският еврокомисар приказва и за лимитираните пълномощия на Европейския съюз в региона на спорта и още веднъж акцентира, че главната задача на полемиката е да въодушеви младежите да погледнат към повече физическа интензивност.

" Европейският съюз има лимитирани пълномощия в региона на спорта, само че с всички благоприятни условия и средства, които имаме, се опитваме да подтикваме интензивността. Раздаваме и доста награди, с които подтикваме младежите да са по-ангажирани с физическа интензивност и се веселя, че през днешния ден е мотив да отпразнуваме това ", разяснява Илиана Иванов

" Щастлива съм, че всички тези спортни персони са тук, тъй като те са едни страхотни посланици на България в Европа и в света. Имаме да чуем доста забавни неща от тях и се надяваме, че ще вдъхновим повече младежи да погледнат към спорта и да видят същинските му полезности, които той показва ", приключи българският еврокомисар, който наследи на този пост някогашния министър на външните работи и вицепремиер Мария Габриел.

Какво още показа Илиана Иванова, гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР