Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел стана член на управителния

...
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел стана член на управителния
Коментари Харесай

Ева Майдел стана член на Управителния съвет на мозъчния тръст „Приятели на Европа“

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел стана член на управителния съвет на интернационалния мозъчен концерн „ Приятели на Европа “. Тя одобри поканата да взе участие в управителния орган на организацията, в който вземат участие сегашни и някогашни европейски водачи като някогашните министър председатели на Италия Марио Монти, на Швеция Карл Билд и на Белгия Ив Льотерм, европейски комисари, ръководители на комисии на Европейския парламент.

„ Европа има потребност от усъвършенстване на диалога за бъдещето си. Ситуацията с Covid-19 сподели, че жителите чакат помощ от Европейски Съюз, когато има рецесия. Наскоро излязло изследване от Европейския съвет за външна политика показва, че до момента в който множеството европейци желаят повече съдействие на равнище Европейски Съюз, тази поддръжка е тъй като изгодата от повече Европейски Съюз се вижда на процедура. Когато живеем в положителни времена, единствено общите ни полезности и достижения с другите европейски нации като че ли не са задоволителни, с цел да обосноват потребността от европейска интеграция. Именно по тази причина се надявам експертния и политически опит в начинания като „ Приятели на Европа “ да способства за по-прагматичния диалог за бъдещето на Европа, който да помогне на повече жители да схванат смисъла и изгодите от Европейски Съюз “. Това съобщи Ева Майдел по време на онлайн събитието, с което новите членове на УС на мозъчния концерн публично встъпиха в служба.

Майдел е единственият български представител в Управителния съвет на основаната през 1999 година в Брюксел организация. „ Приятели на Европа “ цели да обезпечава надпартийна справедлива платформа за полемики и образуване на политики за развиването на Европейския съюз. Организацията провежда диспути на високо ниво, изготвя задълбочени разбори и рекомендации за европейски политики. Управителният съвет приема стратегическите решения за насоката на развиване на организацията, а членовете му не получават заплащане.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР