Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) изпрати писмо до Фейсбук, в

...
Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) изпрати писмо до Фейсбук, в
Коментари Харесай

Ева Майдел до Фейсбук: Системата ви за модериране на съдържание в България не работи добре

Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) изпрати писмо до Facebook, в което приканва компанията да се ангажира с по-качествено модериране на наличието.

„ Намираме се в осведомителна война. Постоянните офанзиви с дезинформация вредят на обществото, като подкопават доверието в демокрацията. Това понижава способността на институциите да реагират без значение и изрично на зловредно въздействие от трети страни, защото обществото е достигнало равнище на съмнение и боязън, които сковават управляващите. Затова отговорността на онлайн платформите, от които Facebook е с най-голямо въздействие в обществото, е от изключителна значимост за битката с дезинформация и отбраната на истината и свободата на изложение “, това написа българският европдепутат Ева Майдел в писмо до Мета, притежател на Facebook.

Майдел споделя с американската компания образци за блокирани профили на одобрени обществени фигури като Николай Слатински и Огнян Минчев, които показват мнение против съветската инвазия в Украйна, както и, подписана от над 2000 българи и входирана в Комисията за петиции на Европейския парламент.

„ Като политик, който работи за отговорносто развиване и внедряване на технологиите за възстановяване на живота ни, намирам невъзможността на Facebook да модерира обективно и в полза на истината наличието си на български за огромен проблем. По въпроса с даването на военна помощ на Украйна, България станаха заложник на шумно малцинство, което с подправени вести и операции в обществените медии съумя да забави и обезврежда огромното болшинство в Народното събрание за същинска помощ към защитаващата се от експанзия Украйна. Така системата за модериране на наличие на Facebook на процедура обслужи интереса на агресора от Кремъл. Същевременно доста уважавани и авторитетни гласове биват блокирани, тъй като са проведено всеобщо докладвани от профили с друг интерес, още веднъж съвпадащ с този на съветското държавно управление. “ Това съобщи Ева Майдел

Българският евродепутат ще провежда срещи с високопоставени представители на Мета и Facebook, с цел да разиска казуса и призове за намиране на решение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР