Българският евродепутат Андрей Новаков от ГЕРБ/ ЕНП, поиска подкрепа за

...
Българският евродепутат Андрей Новаков от ГЕРБ/ ЕНП, поиска подкрепа за
Коментари Харесай

Наш евродепутат поиска подкрепа за малките общини от ЕИБ

Българският евродепутат Андрей Новаков от ГЕРБ/ ЕНП, изиска поддръжка за дребните общини от Европейската капиталова банка (ЕИБ). Това се случи по време на среща сред него и Вазил Худак, вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка, виновен за Централна и Източна Европа, в това число и за България. В качеството си на създател на отчета за бъдещето на европейските вложения в превоза, Новаков бе на еднодневно посещаване в основаната в Люксембург институция.

Новаков и Худак се сплотиха към концепцията за в началото изследване на техническите благоприятни условия за отделяне на финансиране за развиване на дребните общини в най-новите страни членки на Европейския съюз (ЕС). Целта е това да се случи по време на българското председателство. Такива фондове ще поддържат стратегически инфраструктурни планове. За последните няколко години, нвестициите на Европейска инвестиционна банка за транспортни планове в България са на обща стойност от близо 400 млн. лева

Идеята е градовете да получават и експертна поддръжка за развиване на интегрирани градски тактики за идващия програмен интервал, в това число за устойчива транспортна инфраструктура, както и да намерят вярната композиция от финансиране за тях. Това ще разреши повишение на работния потенциал на общините, с цел да се възползват оптимално, както от кохезионните средства, по този начин и от спомагателните благоприятни условия, които Европейски Съюз дава.

В рамките на визитата си, Андрей Новаков се срещна още с Матю Бертранд, виновен за инструментите на Европейската капиталова банка, финансиращи инфраструктурни планове.

Евродепутатът беседва също по този начин и с Марк Мауини от звеното за техническа помощ и поддръжка на планове.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР