Българският да се изучава като чужд език от децата, за

...
Българският да се изучава като чужд език от децата, за
Коментари Харесай

Такева: Обмислят българският да се изучава като чужд език, когато не е майчин

Българският да се учи като непознат език от децата, за които той не е майчин, обмислят в Министерството на образованието. Това заяви Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители.

Такева дефинира концепцията като извънредно рискова. Тя уточни, че е една от дребното в работната група, които са срещу това предложение. Друг, който застава зад позицията й, е Деян Колев, който е ръководител на ромската фондация " Амалипе ". Опасенията на Такева са, че това ще докара до по-голяма сегрегация на общности.

Деца на мигранти и от разнообразни етноси би трябвало да получават езикова поддръжка и да имат спомагателни часове за асимилиране на българския. В никакъв случай формалният ни български език не може да се учи като непознат в страната ни, безапелационна е Такева. Тя даде образец с всички други страни, в които деца чужденци наваксват с езиковата подготовка, с цел да се интегрират по-лесно.

Над 2000 са украинските деца, които към този момент са обхванати от просветителната система. Една част от тях са интегрирани в наши учебни заведения, а други посещават онлайн часове по украинската система, сподели още Такева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР