Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен и бронзов медал

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен и бронзов медал
Коментари Харесай

Българският ансамбъл по художествена гимнастика заслужи злато и бронз във финалите на уредите на Европейската купа в Баку

Българският отбор по художествена гимнастика завоюва златен и бронзов орден във финалите на обособените уреди по време на надпреварата от Европейската купа в Баку, Азербайджан.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изиграха мощно своята комбинация с три ленти и две топки, за която заслужиха оценка от 33.900 точки, която им обезпечи и първото място в крайното нареждане.

В борбата за златото родните грации изпревариха обединенията на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума.

Малко по-рано пък възпитаничките Весела Димитрова и Ясена Стойнева показаха и своето комбиниране с пет обръча, което беше оценено на 37.750 точки. Този резултат обезпечи на българките третата позиция в крайното нареждане зад тимовете на Израел и Италия, които се подредиха надлежно първи и втори.

Така гимнастичките ни от ансамбъла завършват присъединяване си на Европейската купа в Баку с общо две оценки - златно и бронзово от финалите на обособените уреди, откакто през вчерашния ден те останаха четвърти в многобоя.

Припомняме ви, че по-рано през днешния ден в самостоятелната конкуренция Боряна Калейн победи на топка и лента, като се окичи и със сребро на обръч, до момента в който Стилияна Николова заслужи злато на бухалки.

Турнирът в азербайджанската столица приключва по-късно през днешния ден с финалите на обособените уреди при девойките, където на килима за България ще излязат Дара Малинова (обръч, бухалки и лента) и Магдалена Вълкова (топка).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР