Българският ансамбъл по художествена гимнастика изигра много силно съчетанията си

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика изигра много силно съчетанията си
Коментари Харесай

Ансамбълът е готов за оценка с трудност "20"

Българският отбор по художествена гимнастика изигра доста мощно съчетанията си на контролното съревнование в зала " Раковски " в София и това вдъхна голям оптимизъм на президента на федерацията (БФХГ) Илиана Раева. В състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова възпитаничките на Весела Димитрова демонстрираха композициите си с пет топки и с три обръча и два чифта бухалки, с които тази седмица ще вземат участие на шампионата за Световната купа в Минск (Блрс, 16-18 август), а в края на лятото - и на международното състезание в Баку (Азер, 16-22 септември).

В столицата през вчерашния ден грациите демонстрираха два пъти съчетанието си с топки поради позволени грешки първия път. За второто осъществяване оценката им беше 28.600 т. С обръчи и бухалки националките играха безгрешно и получиха 28.750 т.

" Готови сме за оценка с компликация " 20 ". Готови сме, да - разяснява Раева. - За този стадий, като имаме поради, че имаме тъкмо един месец до международното, мисля, че направиха доста мощно контролно. С доста по-силно второ изиграване на топки, мощни обръчи и бухалки. Мисля, че са в доста добра форма за стадия. Съчетанията ни са доста усложнени, с доста висока стойност за компликация, имаме задоволително време да ги отработим до международното състезание. Надявам се да са в добра кондиция, да си изиграят съчетанията, доста са мощни. Спечелената квота за Токио 2020 ни дава успокоение. Очаквам доста забавно съревнование - за тимовете, които се борят за олимпиадата, ще бъде мъчно. "

Треньорът Димитрова изрази малко по-различно мнение от шефа на БФХГ по отношение на психическата конфигурация на състезателките.

" Това, че имаме квота, не ни прави по-спокойни. Абсурд. При нас успокоение няма. Момичетата, както и аз, желаем всякога да се представим на оптимално високо равнище, по тази причина няма място за никакво утешение. Сега даже условията и упованията към девойките са по-високи - уточни тя. - Доволна съм от това, което демонстрираха девойките. Има още неща, които би трябвало да реализираме в този един месец до международното състезание, само че към този момент са добре. Какво наложи измененията в съчетанията ли? Знаете, че всеки шпионира другия, знаем какво вършат нашите съперници. Ние сме готови какво вършат противниците, както и те знаят какво вършим ние, тъй че мисля, че ще бъдем подготвени за международното състезание. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР