Българския посланик е извикан в Москва от Руското външно министерство

...
Българския посланик е извикан в Москва от Руското външно министерство
Коментари Харесай

Защо руското външно министерство извика бълагрския посланик

Българския дипломат е извикан в Москва от Руското външно министерство съобщи новинарската организация РИА Новости.

Москва изрази митинг по отношение на експулсирането на настоятеля на Руската православна черква в София, се споделя в известие на съветското ведомство.
-->
„ На 25 септември в съветското външно министерство беше извикан посланикът на България Атанас Кръстин, пред който беше изразен изострен митинг по отношение на експулсирането от България под фиктивен претекст, по кощунствен и афектиран метод на настоятеля и на двама чиновници на Руската православна черква в София “, се споделя в известие на съветското МвнР.

В петък ДАНС експулсира руснак и двама беларуси. Със заповед на ръководителя на организацията са наложени насилствени административни ограничения „ експулсиране ", „ лишаване правото на престояване " и „ възбрана за влизане в Република България " за интервал от пет години на непознатите жители. Мерките са наложени по отношение на осъществявана от тях активност, ориентирана против националната сигурност и ползи на Република България.Придобити са данни за дейности на посочените лица, свързани с реализацията на разнообразни детайли от хибридната тактика на Руската Федерация за целеустремено оказване на влияние върху обществено-политическите процеси в Република България в интерес на съветските геополитически ползи, оповестиха от службите.Това провокира управляващите в Москвада затворят храма, който се намира в централната част на София. " Старата съветска черква, която дълги години е била място, където руснаци и българи са се молили дружно, в този момент ще бъде затворена ", разгласи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР