Българските военновъздушн и сили са домакин на съвместна летателна тренировка,

...
Българските военновъздушн и сили са домакин на съвместна летателна тренировка,
Коментари Харесай

Самолети от България, САЩ, Румъния и Гърция на летателна тренировка у нас

Българските военновъздушн и сили са хазаин на взаимна летателна подготовка, в която ще вземат участие български, румънски, гръцки и американски бойни самолети, оповестява пресслужбата на Военновъздушни сили. Летателната подготовка „ Тракийска звезда 2015 " ще продължи две седмици. От българска страна вземат участие самолети МиГ-29 и МиГ-21 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер, вертолети Ми-17 и AS 532 AL Cougar от авиобаза Крумово, както и формирования от първа Зенитно-ракетна база със ЗРК „ Куб ", „ Нева " от регионите за непрекъсната дислокация. Сухопътни войски вземат участие със ЗРК „ Оса ".

Гостуващата от Съединени американски щати ескадрила ще лети със самолети F-16. Румънските Военновъздушни сили със самолети МиГ-21 Lancer и гръцките Военновъздушни сили със самолети F-16 вземат участие в тренировката за трета поредна година и екипажите им ще оперират от личните си летища.

Задачите, които ще отработват участниците, са тактически прехвати, маневрен въздушен пердах, отбранителни и настъпателни интервенции, непосредствена авиационна поддръжка, зенитно-ракетно прикритие на стратегически обекти от сериозната инфраструктура на страната, симулирани удари от групи с друго тактическо предопределение -COMAO - по обекти, защитавани от група за Противовъздушна отбрана.

На по-късен стадий в границите на тренировката ще се включат фрегати и корвети от състава на българските Военноморски сили.

Основната цел на взаимната подготовка е да се увеличи оперативната съгласуемост сред Военновъздушни сили на страните сътрудници и подготовката за работа в интернационална среда.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР