Българските власти отричат информацията, разпространявана от народната милиция на ДНР,

...
Българските власти отричат информацията, разпространявана от народната милиция на ДНР,
Коментари Харесай

Народната милиция на ДНР обяви, че корабът „Царевна“ е превзет. Българските власти отричат

Българските управляващи отхвърлят информацията, популяризирана от националната милиция на ДНР, съгласно която два задгранични кораба в Мариупол (включително и българския „ Царевна “) са завладяни от украинските елементи.

От Ситуационния център към българското Министерство на външните работи и Министерството на защитата отхвърлиха появилата се информация. Оттам обясниха за Нова телевизия, че са по отношение на моряците ни и към този час всички са добре. Собственикът на кораба Даниел Стефанов също отрече появилата се информация, като посочи, че екипажът е добре.

„ В морското пристанище Мариупол украинските националистически елементи превзеха два задгранични кораба - „ Царевна ” и „ Лейди Аугуста ”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „ Азов ” стрелят от палубите ”, се споделя в изказването на ДНР.

„ Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно положение към момента не са известни. Народната милиция на ДНР дружно с съветските въоръжени сили вършат всичко допустимо, с цел да спасят живота на моряците, арестувани от украинските националисти ”, гласи позицията на Народната милиция. 

По-рано през днешния ден ТАСС съобщи, базирайки се на известие на милицията на Донецката национална република, че корабите „ Царевна “ и „ Лейди Аугуста “ са завладяни от сили на спецотряда „ Азов “.

В петък министър председателят Кирил Петков разгласи пред Народно събрание, че специфична група български военни е в Мариупол, с цел да изтегли моряците от блокирания там български транспортен съд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР