Българските власти хванаха едни бандити, което трябваше да направят отдавна.

...
Българските власти хванаха едни бандити, което трябваше да направят отдавна.
Коментари Харесай

Експерти с нови разкрития за мафията с лекарства!

Българските управляващи хванаха едни бандити, което трябваше да създадат от дълго време. Разкри се една от схемите, по която изчезват животоспасяващи медикаменти. Това сподели Станимир Хасърджиев, ръководител на Неправителствени организации в ефира на Нова телевизия.

Той дефинира схемата за експорт на медикаменти, заплатени от българските пациенти, като непоносимо закононарушение. „ За сходен проблем сигнализираме от дълго време. Такива схеми дружно с паралелния експорт на медикаменти демонстрира, че у нас има медикаменти, които са по-евтини в сравнение с в Европа. Това би трябвало да приключи с присъди “. Това сподели доктор Стефан Константинов. „ Трябва да се направи по този начин, че такива схеми да не работят “, безапелационен бе някогашният здравен министър.

„ Това е доказателство, че институциите си правят добре работата. Това се случва от години, само че в този момент се разкрива публично. Това нещо не става без знанието на лекари, без документни измами, няма по какъв начин германците да не знаят на каква цена получават такива медикаменти “ сподели Хасърджиев. „ Мораториумът на медикаментите е голяма неточност. Това, което се случи сподели, че казусът не е в пациентите, а в това страната да не си е правила работата и да е разрешавала някой да краде “, добави той.

„ Т. нар. мораториум е една надута тематика сега. Той има два съставния елемент - за нови лечебни заведения, които точат НЗОК и за сигурността на пациентите това е възможно. Това е една рискова мярка без огромен резултат “, добави Константинов. Той даде образец, че преди години е било пуснато на пазара лекарство за облекчение на ставни болки, което е имало странични резултати поради които хиляди българи са умряли от инфаркти и инсулти.

„ Не би трябвало да лишаваме българските пациенти от опция и опцията за живот “, акцентира Хасърджиев. Той прикани политиците да не санкционират пациентите, а нарушителите. „ Всяко нарушение на законите би трябвало да се санкционира. Подобни превантивни дейности са потребни за здравната система “, сподели още доктор Константинов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР