Българските училища зад граница не само дават знания, учат на

...
Българските училища зад граница не само дават знания, учат на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Училищата ни зад граница се утвърждават като духовни центрове за българската общност

„ Българските учебни заведения зад граница освен дават познания, учат на български език и описват за България. Те се трансформират в духовни центрове за българската общественост. Стожери са на българската просвета. “

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с преподаватели и възпитаници от Българското неделно учебно заведение „ Йордан Йовков “ към посолството на България в Букурещ .

Илияна Йотова. Снимка: Президентство

В учреденото през 1987 година учебно заведение учат над 60 деца от подготвителна група до 12-и клас. Учениците посрещнаха Йотова с рецитал на български стихотворения, а шефът Надежда Кула показа дейностите на учебното заведение.

Илияна Йотова. Снимка: Президентство

Вицепрезидентът посочи, че най-хубавата и работеща политика със сънародниците ни зад граница е просветителната . Йотова благодари на преподавателите за всеотдайността и изрази вяра опитът на Българското неделно учебно заведение „ Йордан Йовков “ в Букурещ да бъде прибавен и в други обитаеми места в Румъния, където живеят българи . Вицепрезидентът ги увери в поддръжката на България и президентската институция. От Йотова учебното заведение получи учебници.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР