Българските тинейджъри са на челните места по сексуална активност и

...
Българските тинейджъри са на челните места по сексуална активност и
Коментари Харесай

Докъде се докарахме: БГ децата правят най-често секс, пият, пушат и се дрогират най-много в ЕС

Българските тинейджъри са на челните места по полова интензивност и използването на опиати, алкохол и цигари измежду 15-годишните в Европа и други страни. Това демонстрира проучване на Световната здравна организация, в което се употребяват данни за интервала 2013-2014г.

30% от девойките и 21% от момчетата на 15-годишна възраст у нас, пушат цигари най-малко един път през седмицата, сочат данните. Така България се подрежда на второ място след Гренландия, където процентите са трагично по-високи – над 50 на 100 и при двата пола.

На първо място сме обаче по използването на алкохол измежду 13-годишните. 20% от девойките в тази възраст и 13 на 100 от момчетата пият алкохол най-малко един път седмично.

Близо 19% от децата са се напивали, когато са били на 13 години или по-малки.

При 15-годишните се нареждаме на второ място – 32% от девойките пият най-малко един път в седмицата, а при момчетата процентите са 17. По този индикатор заставаме зад Малта.

Резултатите още веднъж са над междинните за Европа, като 23% от момчетата и девойките на 15-годишна възраст у нас към този момент са употребявали канабис. Когато приказваме за марихуана, България е на 7-мо място.

Преди България се подреждат Франция, Естония, Швейцария, Полша, Канада и Чехия.

Отново в същата възрастова група, половата интензивност на децата у нас е най-висока. 40 на 100 от момчетата към този момент са правили секс, а при девойките става дума за 21%.

От Световната здравна организация акцентират, че използването на цигари, алкохол и марихуана е намаляла, в случай че се съди по предходни проучвания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР