Българските сухопътни войски са изправени пред нови предизвикателства. Отстояването на

...
Българските сухопътни войски са изправени пред нови предизвикателства. Отстояването на
Коментари Харесай

Радев се надява на модернизация на сухопътние войски

Българските сухопътни войски са изправени пред нови провокации. Отстояването на националните и групови ползи става все по-сложна и виновна задача, която изисква дълбока промяна на цялостната система за защита, генериране и поддържане на съответни качества и високо готови експерти, командири и водачи. Това съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев при откриването на тържественото заседание във Военна академия „ Георги Стойков Раковски “ във връзка празника на Сухопътни войски – 19 ноември, оповестиха от пресцентъра на Президентството.

Държавният глава изрази вяра, че изоставането в процеса на рационализация на Сухопътните войски ще бъде преодоляно и подсети, че постоянно е упорствал модернизацията на трите типа въоръжени сили да тече по едно и също време като най-хубав и уравновесен метод. Модернизацията е обединен развой на обща промяна, акцентира Радев и изрази убеждението си, че ще се намерят механизмите Сухопътните войски да имат полагащото им се въоръжение и технологии.

Като главен проблем пред Сухопътни войски президентът очерта дефицитът, неокомплектоваността с персонален състав. „ Тук би трябвало да бъде акцентът на напъните и би трябвало да се възстановят привлекателността и достолепието на военната специалност “, сподели Румен Радев и изрази убеденост, че Сухопътните войски ще продължат все по този начин отговорно да извършват дилемите си, свързани с националната сигурност.

Президентът уточни, че историята на Сухопътни войски е летопис на популярност, подвиг, безрезервност и безрезервна отдаденост на Родината. „ Българските сухопътни войски са неразделна част от нашия народ, тъй като в цялата си история с подвиг и смелост са защитавали и служили правилно на своя народ. Доказали са, че са основен фактор за суверенитета, териториалната целокупност и независимостта на България “, акцентира в  словото си на церемонията президентът.

По думите на президента точно хората са най-силното и дейно оръжие на Сухопътни войски, тъй като не са позволили да бъде пленено българско бойно знаме даже в най-тежките и неравностойни борби.  „ Вие сте тези, които не отказвате нито една задача, сложена от държавното управление и в изискванията на лимитирани запаси, при неналичието на модерно съоръжение и въоръжение продължавате да усъвършенствате своите качества и с чест и достолепие да изпълнявате вашите виновни задачи “, сподели още Румен Радев.-->

На тържественото събитие участваха началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, заместник-министърът на защитата генерал-лейтенант Атанас Запрянов, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов, офицери от типовете въоръжени сили, слушатели и ученици на военната Алма матер, ветерани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР