Българските служби са докладвали на водещите лица в България къде

...
Българските служби са докладвали на водещите лица в България къде
Коментари Харесай

Бившият шеф на „Кинтекс“: Уволнението ми дойде след отказ да плащаме на офшорка

Българските служби са докладвали на водещите лица в България къде отиват тези български артикули. Излиза, че тихомълком отива в Украйна против възнаграждение, само че това не е в полза на българската стопанска система. Това съобщи някогашният изпълнителен шеф на държавното сдружение „ Кинтекс “ Александър Михайлов в предаването „ Честно казано “ с Люба Кулезич по Телевизия Евроком.

Според него минаването на оръжия през медиатори води до оскъпяване и забавеното им снабдяване.

Новосключените контракти от началото на спора са на стойност към 2 милиарда лв.. В последните месеци заводите назначават чиновници, работи се на три смени, а цените нарастнаха. Има връзка сред нарасналото произвеждане и експорт и спора в Украйна, добави той.

Ако като другите европейски страни българското държавно управление бе взело решение за военна помощ на Украйна, то тогава България щеше да изкара десетки или стотици милиони повече доходи, безапелационен бе Михайлов.

Той разяснява и отстраняването му от управлението на „ Кинтекс “:

„ Съветът на шефовете взехме решение да прекратим изискванията по контракт, защото на база на 6 отчета се оказа, че никаква услуга не е предоставяна или свършена, а са му били изплатени 10 млн. лв.. На 14 април получих писмо с искане да се изплатят към 4 млн. лв. заплащане, което съгласно мен е неприемливо. Подадох отчет до госпожа Нинова, в който декларирам, че отхвърлям да погасявам средствата. След моя отвод да погасявам средства на този подозрителен индивид бордът беше освободен. Субектът беше офшорна компания “, добави той.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР