Българските състезателки направиха официална подиум тренировка преди старта на Европейското

...
Българските състезателки направиха официална подиум тренировка преди старта на Европейското
Коментари Харесай

Българките направиха официална подиум тренировка преди старта на Европейското

Българските състезателки направиха публична подиум подготовка преди старта на Европейското състезание по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Първи на килима излезе ансамбълът на България при девойките в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова. Възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова изиграха чудесно композицията си с пет въжета, а в съчетанието с пет топки позволиха дребни неточности.

" Ансамбъл девойки направи добра подготовка, с леки грешки. Важното е да са спокойни на следващия ден и всичко ще се получи ", съобщи вицепрезидента на БФХГ Невяна Владинова, която също изгледа 15-минутната сесия на грациите.

Надпреварата за ансамблите девойки е на следващия ден и включва квалификации за многобоя сутринта и финали на уредите вечерта. Българките започват във втория поток от 12.50 българско време със стартов номер 1 и със съчетанието с пет въжета. Те са в група дружно с Израел, Украйна, Италия, Азербайджан, Румъния, Литва, Словакия, Германия и Полша.

Втори на килима се появиха самостоятелните състезателки при дамите Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева, които изиграха своите съчетания, само че изглеждаха нервни и имаха грешки.

На континенталния шампионат Николова ще играе четири уреда, Калейн - три, а Брезалиева единствено лента. Те ще се борят за отборна купа дружно с ансамбъла за дами, за многобой и за финали на обособените уреди.

Европейското състезание в Баку стартира на следващия ден в 12.00 часа локално време с конкуренцията при ансамблите за девойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР