Българските представители в Лига Европа ще разберат съперниците си в

...
Българските представители в Лига Европа ще разберат съперниците си в
Коментари Харесай

ЦСКА-София, Левски и Славия ще научат съперниците си в Лига Европа

Българските представители в Лига Европа ще схванат противниците си в шампионата през днешния ден по обяд. Жребият за първия квалификационен кръг стартира в 14:00 часа в централата на УЕФА в Нион, а ЦСКА-София, Левски и Славия ще се надяват освен да изтеглят допустимо най-лесните съперници на старта, само че и да се паднат против преодолими тимове в идващия кръг, жребият за който също ще се изтегли през днешния ден.

Предварителната разбивка по урни отреди за евентуални противници на ЦСКА-София в първия кръг Милсами, Рудар (Плевля), ФК Рига, Хонвед (Будапеща) и Балзан. От тези тимове единствено Хонвед може да се дефинира като относително съществено затруднение. Унгарците приключиха 4-и в шампионата, само че с негативна голова разлика, а в състава им проличава името на някогашния ляв бек на “червените” Тончи Кукоч. Милсами отстрани Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига през 2015 година, само че това беше единственият им сходен проблясък на европейската сцена. Другите три отбора също са много под равнището на ЦСКА-София.

Левски надали може да има желания за жребия, тъй като всички евентуални противници са непретенциозни и “сините” ще са безспорен любимец против който и да е от тях. Чихура, Вадуц, Транс Нарва и Гандзасар не респектират нито с имена, нито с триумфи. Все отново, Вадуц, който се подвизава във втора швейцарска дивизия, наподобява по-стойностен отбор от другите, а и Левски към този момент е отпадал от отбор от второто равнище на футбола в Швейцария (Люцерн през 1992 година - б.р.) “Сините” могат да се изправят и срещ спечелилите от двойките Кевн Друидс - Тракай и Сант Жулия - Гзира.

Славия ще се опита да отстрани най-малко един противник в евротурнирите за пръв път от много време и възможностите наподобяват повече от положителни. Носителят на Купата на България ще се изправи против един от следните отбори: Гленавон, Биркиркара, Клаксвик, Стярнан, Илвес Тампере или спечелилия от двойката Еуропа - Прищина. От тях единствено малтийският Биркиркара наподобява кадърен да затрудни “белите”.

Първите мачове в Лига Европа ще се изиграят на 12 и 19 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР