Българските поети Стоянка Боянова и Минко Танев получиха златни звезди

...
Българските поети Стоянка Боянова и Минко Танев получиха златни звезди
Коментари Харесай

Български поети със златни звезди

Българските поети Стоянка Боянова и Минко Танев получиха златни звезди в състезания на " Глобално литературно общество " (Global Literary Society). Темата " национализъм " донесе на тандема огромното самопризнание за заслуги в региона на световната литература. В обществото членуват над 5500 писатели от целия свят.

Минко Танев е притежател на три златни и две бронзови звезди, Стоянка Боянова – на златна и сребърна за принос в международната литература. Стоянка Боянова е в Европейския топ 100 на най-идейните хайку създатели за 2018 година Публикували са в Япония, Индия, България, Сърбия, Полша, Германия, Франция, Англия, Съединени американски щати, Африка.

Двамата са включени в Първата антология на международно гогьоши (The First Anthology of World Gogyoshi). В нея те показват България сред 120 създатели от разнообразни страни.

Гогьоши е стихотворение в пет реда със заглавие. За разлика от японската класическа вака/танка не се съблюдават избран брой срички в обособените стихове (5-7-5-7-7). Родоначалник е Таро Аизу (Япония). Формата сплотява древногръцкото произведение в пет линии с императорските петстишия на Изтока.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР