Българските курорти може да заприличат на Лас Вегас. Те ще

...
Българските курорти може да заприличат на Лас Вегас. Те ще
Коментари Харесай

Депутат: Бг курортите могат лесно да станат Лас Вегас и целогодишно да привличат богати туристи

Българските курорти може да замязят на Лас Вегас. Те ще работят целогодишно и ще притеглят богати туристи от цел свят. Депутатът от НФСБ Георги Колев изясни в " Денят ON AIR " по Телевизия Bulgaria ON AIR, че това е постижимо. 

Той разкри по какъв начин 5-звездни хотели може да се трансфорат в магнит за богаташи. Ще бъдат отворени и комплекси за хазарт на 20 километра от границите. 

„ Целта е да се притегли подобен вид клиенти, които да вдигнат равнището на туризма. Те ще заплащат и обществото най-сетне ще печели от
хазарт. Ще търсим поддръжката на ГЕРБ и на всички сътрудници в Народното събрание, които биха желали да има дисциплинираност в бранша, степента на хроничното заболяване в обществото и масираният хазарт под всеки блок да го няма, а да има следени зони за хазарт “, съобщи Колев.

Той напомни по какъв начин до момента деца са учени да търкат билетчета, с цел да станат богати и хазартната взаимозависимост растяла. 

Хазартната взаимозависимост е психическо заболяване, изясни депутатът. 

„ Заради ковид ще имаме различен тип стопанска система. С помощта на
хазарта ще имаме целогодишност на курортите. Ще се смени клиентелата. Тези, които може да оставят пари в казината и за тях хазартните игри са развлечение, а не болест, са нужни, тъй като ще си оставят парите в България “, добави той.

„ В някои прилежащи страни е неразрешен
хазартът, само че си има хора, които си играят. Защо да не им вземем парите и те да са в интерес на българското общество? “, попита депутатът. 

Той разяснява и намаляването на Данък добавена стойност до 9% за заведенията за хранене, като посочи, че те са в клинична гибел. 

„ Със закон бе неразрешена активността им. Шансът да се възстановят бързо е нулев. Намаляването на Данък добавена стойност е краткотрайна мярка, само че в случай че бизнесът се изсветли и се окаже, че приходите в хазната са даже повече, може да стане непрекъсната “, изясни Колев. 

Според него и страната, и потребителите ще завоюват от държавните бензиностанции, които ще бъдат построени. 

„ Основният проблем не е единствено в това, че има огромна граница сред продаваните горива, а в данъчните хранилища. Много малко хора знаят, че до неотдавна можеше от данъчен склад да изнесеш количество горива, без да си платиш акциза под предлог, че се реалокира. Това е място, където могат да се правят съответните злоупотреби “, добави той.

„ Държавният запас е без хранилища за горива. Е по какъв начин да помогне той на дребния бизнес и на бензиностанциите? Как да е регулатор? В тези хранилища единствено на хартия се съхранява гориво “, съобщи депутатът. 

„ Държавата ще има опция да излезе на пазара, ще може да купи по-евтино гориво. Ще се сътвори същинска среда за конкуренция на бизнеса. Собствениците на дребните бензиностанции ще са удовлетворени, когато имат опция да бъдат сложени в равна конкурентна среда. Те бяха разпръснати в дребните обитаеми места “, посочи той.

Ако бяха изчезнали тези бензиностанции, когато натискът бе голям, с цел да им бъдат наложени такива тежести, че да затворят, тогава по какъв начин може един комбайн или трактор да пътува километри, с цел да зареди, попита Георги Колев.

„ Така бяха сложени изискванията, че би трябвало да отидеш на бензиностанция, с цел да заредиш. Много недомислици имаше, само че ние сме поредни и до този миг сме отстоявали отбраната на дребния и междинен бизнес “, добави той.

„ Държавата ще има хранилища. Ще има опция да съхранява горивото и да бъде балансьор на пазара. Ще може тези, които са се самозабравили в надценките, да си дойдат на мястото. Държавата ще бъде коректор на бизнеса. Ще има опция дребният и междинен бизнес благодарение на страната да оцелее “, твърди националният представител. 

„ Ако страната купи горивото от един танкер, къде ще го постави? Ще отиде в частни складове “, изясни той.

„ Държавата желае да помогне на дребните бензиностанции, само че по какъв начин? Не може. Затова тъкмо тези данъчни хранилища са доста потребни на обществото и бизнеса, а държавните бензиностанции биха изиграли ролята на коректор. Разликата сред едно и също гориво доближава 45 стотинки “, съобщи Колев. 

На митингите единствено ние от НФСБ излязохме пред Народното събрание и подкрепихме хората, напомни той.

„ Може водачите да зареждат преференциално с гориво. Това ще става единствено, в случай че действат дребните бензиностанции и в случай че държавните са вярно дислоцирани, с цел да потискат неразумните притежатели, които експлоатират монополното си състояние, че имат бензинови колонки в регион, където няма други, с цел да държат високи цени “, изясни депутатът. 

„ В бюджета ще се налеят пари. Имало е опция да се придвижва гориво, без да се заплаща данък. Това са големи загуби за страната “, добави той.

„ Ако съпоставим вноса на петрола и постъпилите средства в бюджета, се вижда голям проблем. Тези пари не са ли от джоба на обществото? По-добре е страната да похарчи едни пари, да направи данъчни хранилища и бензиностанции и по-късно бързо ще бъдат възобновени тези средства “, разяснява патриотът. 

Механизмът би трябвало да е по този начин изработен, че страната влагайки пари, да е обезпечено, че ще получи повече доходи, добави той.

„ Държавата ще съхранява горивото, ще управлява цените и акциза. По този метод няма да се разчита на добросъвестността на някой, който експлоатира данъчните хранилища, а персонално ще си управлява напредването на акциза до хазната “, сподели още Георги Колев. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР