Българските избиратели по-скоро биха предпочели да има правителство на обявяващите

...
Българските избиратели по-скоро биха предпочели да има правителство на обявяващите
Коментари Харесай

Галъп : Анти ГЕРБ правителство, не нови избори

Българските гласоподаватели по-скоро биха предпочели да има държавно управление на обявяващите се против ГЕРБ сили, в сравнение с да има нови избори. Обществото обаче съвсем не има вяра, че държавно управление ще може да се сформира.

Изборите са оставили чувство, че са по-скоро почтени, въпреки да не е ясно кой тъкмо е победител и доволните от резултатите да не са доста. Не са ясни и вероятностите при нови избори. Те евентуално биха донесли още гласове на Слави Трифонов, само че може би биха мобилизирали и в интерес на ГЕРБ.

Изводите са от бърз сондаж на „ Галъп интерншънъл болкан “ измежду 831 души по телефона, извършен сред 12 и 14 април със лично финансиране.

И въпреки всичко, кой завоюва тези избори? Май по-скоро никой същински не е спечелил – 41,7% споделят тъкмо по този начин. 5,8% споделят, че и ГЕРБ, и тези против тях са спечелили.

Директното съпоставяне дали печели ГЕРБ или „ антиГЕРБ “ е 19,8% на 26,5% в интерес на „ антиГЕРБ “. Този въпрос несъмнено е и косвен знак за пристрастия и повтаря общия баланс от 4 април.

Ако изборите са на следващия ден, ГЕРБ евентуално биха имали 27,2%, а Има Такъв Народ – 23,2%, Българска социалистическа партия – 13,8%, Движение за права и свободи 10,4%, Демократична България – 12%, а „ Изправи се, мутри, вън “ ще са покрай бариерата с 4,3%.

По-малките, останали на 4 април под бариерата, към този момент биха останали там, само че в случай че трендовете се запазят, никакви изненади там няма да са изключени и бихме могли да осъмнем не с 6, а даже със 7 или 8-партиен парламент, сочи сондажът.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР