Българските институции реагираха адекватно на външнополитическите събития през изминалата седмица.

...
Българските институции реагираха адекватно на външнополитическите събития през изминалата седмица.
Коментари Харесай

Бойко Ноев: България да спре да превива гръбнак пред Путин!

Българските институции реагираха съответно на външнополитическите събития през миналата седмица. Това съобщи пред Бойко Ноев, който е някогашен министър на защитата и дипломат на България в НАТО.

„ Политиците на деня би трябвало да схванат, че е извънредно време да престане държанието на България на извит гръбнак и зависимост във връзка с Кремъл и Путин. Този синдром беше на път да се изживее. Надявам се замесването на България в случилото се с Кримския мост да послужи като мотив на политиците, взимащи решения сега, изрично да отговорят със съответните политически дейности, а не със снишаване и прикриване “.

Бойко Ноев счита,че ще бъде мъчно да се сформира държавно управление.

„ България сега се раздира от две съществени несъгласия. Едното е сред жителите и т.нар. статукво. То към момента не е решено. Трябва да има смяна в прокуратурата и правосъдната власт. Другото е дали сме с Европа или с Путин. Те се преплитат “.

Бившият министър на защитата разяснява изявлението на сегашния, че страната ни няма задоволително количество изправно въоръжение, което да може даде на Украйна.

„ Ако приказваме за оръжейни системи е едно, само че ние имаме доста муниции, които са в края на своя живот и могат да бъдат употребявани в този момент. Да свърши войната по-скоро е от стратегически интерес за България. Затова едно решение на Народното събрание би трябвало да споделя, че ще предоставим на Украйна военно-техническа помощ, в това число въоръжение и муниции “.

Способностите ни, които се обиден, би трябвало да бъдат обезщетени от съдружниците, счита Бойко Ноев.

„ Нашата протововъздушна защита и през днешния ден е в плачевно положение. Отдавна трябваше да желаяме от НАТО да ни бъдат изпратени системи от вида на „ Патриот “ и други. Присъединявайки се към солидарността с Украйна, ние би трябвало да използваме това, с цел да укрепим нашата сигурност. Трябва да се търсят компенксаторни механизми . Това вършат всички европейски страни в нашето състояние. Ние изоставаме "

В момента защитата ни не може да комуникира дейно с българските предприятия от военната промишленост, означи той.

Предоставянето на военна помощ за Украйна би трябвало да бъде единствено една от точките за укрепването на българската защита, изясни Ноев.

" Да забележим тогава дали ще има партия, която да бъде срещу това подсилване и ще продължава да упорства да си държим тези 40-годишни муниции, които на следващия ден няма да сатват за нищо "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР