Българските и румънските клубове ще направят оспорвани мачове във втория

...
Българските и румънските клубове ще направят оспорвани мачове във втория
Коментари Харесай

Петре: Доколкото знам, съм играл за ЦСКА 1948

Българските и румънските клубове ще създадат оспорвани мачове във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, съобщи бившето дясно крило на ЦСКА Флорентин Петре в изявление за локалния Gazeta Sporturilor.

Той счита, че в дуелите ЦСКА - Сепси и ЦСКА 1948 - ФК ФКСБ няма любимци.

ЦСКА 1948 ще се изправи на следващия ден от 20:30 против ФКСБ, а ЦСКА играе в четвъртък от 20:00 против Сепси. Българските тимове са домакини в първите мачове.

" Очаквам четири забавни мача и мисля, че сме на едно равнище с българските клубове. Шансовете са изравнени и не бих споделил, че ФКСБ е огромен любимец против ЦСКА 1948. Техният механически шеф Стойчо Младенов ми беше треньор в ЦСКА, а също така в клуба работят още двама или трима мои някогашни сътрудници ", споделя Петре в изявление, оповестено на gsp.ro.

В двете страни " армейските " клубове към този момент не са два, а четири. От карето липсва единствено КСА Стяуа Букурещ, който потегли от четвърта дивизия през 2017 и към момента няма право да влезе в елита в Румъния. ЦСКА заигра в Първа лига точно през 2017, а ЦСКА 1948 влезе през 2020.

" Вчера ми се обади мой прочут и ми задаваше въпроси по тази тематика. И там (в България) обстановката е доста заплетена. Уважавам и двата тима, тъй като имат почитатели, които ги поддържат. Имам другари и в двата лагера - някогашни съотборници и ръководители в тимове, в които съм играл ", продължава някогашният румънски национал.

Запитан дали е играл в ЦСКА 1948, който ще срещне ФКСБ на следващия ден, Петре дава отговор:

" Доколкото ми е известно, да. Там също имаше огромни разногласия по отношение на историята, цветовете и всичко друго. В последна сметка, ЦСКА е ЦСКА, а Стяуа е ФКСБ. Не знам по какъв начин по-добре да го кажа, защото когато назовеш единия тим за същинския, почитателите на другия мигновено ти скачат. Аз персонално имам другари на всички места, само че това е този ЦСКА, в който съм играл. Честно казано, не желая да наскърбявам и нервирам никого ".

До този миг ФКСБ и Сепси са привлекли единствено един футболист с пари и това се случи в противника на ЦСКА 1948. От друга страна, " алените " се укрепиха с съвсем цялостен тим, а вицешампионът ЦСКА взе най-малко четирима с трансферни суми. Според разнообразни информации, двама от тях костват по над милион евро.

Петре изяснява това с обстоятелството, че притежателите на българските клубове са доста авторитетни хора и влагат повече пари от румънските си сътрудници.

" Кой тим в Румъния дава милиони евро за футболисти? За Сепси въобще не е добре, че среща ЦСКА, който е добър тим с доста положителни играчи. Собственикът (Гриша Ганчев) е авторитетен човек, който може да притегли съвсем всеки, който набележи. Нивото им ще бъде доста по-високо от това, което чакаме ", споделя още Петре.

" Няма да бъде огромна покруса, в случай че българските тимове завоюват. Те влагат доста пари и знаят по какъв начин да развиват футбол. Мисля обаче, че сме на едно равнище с тях. Те разполагат с положителни футболисти във всички линии. Тези два клуба имат пари и могат да си ги разрешат. ЦСКА се бори за купата до последния кръг против Лудогорец, а това е тим, пред който досега никой не е завършвал.

" Преди доста години актуалният президент на Лудогорец (Кирил Домусчиев) бе в управата на ЦСКА. След това той се реалокира и към този момент 12 години никой не го е побеждавал. Хората в този клуб са свършили отлична работа и заслужават почитание ".

Бившият нападател на ЦСКА добави, че най-хубавите години в кариерата му са минали точно с " алената фланелка ".

" Там прекарах най-хубавите години в кариерата ми. Бях на 30-31 и бях в най-хубавата ми форма. Вижте кой ми звъни тъкмо в този миг - шефът на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов! След като приключа диалога с вас, ще му върна незабавно позвъняването ", прибавя Петре в изявлението за gsp.ro.

" Имам доста положителни мемоари от България. Спечелихме купата и суперкупата, а по това време играх и с Румъния на европейско състезание (през 2008). Бях определен и за най-хубав задграничен състезател в България. Никога няма да не помни сезон 2007/2008. Съжалявам единствено за това, че не играхме в Шампионската лига ".

Петре и тогавашните му съотборници в ЦСКА не играха в най-престижния клубен шампионат поради огромните задължения, насъбрани по времето на ръководството на Александър Томов. Тогава УЕФА не позволи " алените " до Шампионската лига и в нея присъединяване взе Левски, макар че " сините " приключиха с 16 точки зад тях.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР