Българските граждани, пътуващи за Белгия, ще трябва да представят PCR

...
Българските граждани, пътуващи за Белгия, ще трябва да представят PCR
Коментари Харесай

Нови мерки за български граждани, пътуващи до Белгия

Българските жители, пътуващи за Белгия, ще би трябвало да показват PCR тест за COVID-19, документ за имунизация или документ за преболедуване на ковид при влизане в страната. По информация на посолството ни в Брюксел мярката влиза в действие от на следващия ден, 21 август 2021 година, защото България минава в листата със страни от „ алена зона “ за пътешестване.

При влизане в Белгия българските жители би трябвало да показват един от следните документи:
Сертификат за приключена имунизационна скица против COVID-19 (14 дни след слагането на последната доза). Необходимо е имунизацията да е сертифицирана от Eвропейската организация по медикаментите или Covishield;Сертификат, удостоверяващ преболедуването на COVID-19 след изработен позитивен PCR тест до 180-ия ден;Сертификат, показващ негативен резултат от PCR тест до 72 часа преди влизането в страната;
Българските жители, които не разполагат с един от трите документа, ще бъдат поставяни под карантина.

Белгийските жители и непрекъснато пребиваващите в Белгия могат да си създадат PCR тест през първия или втория ден след идването им в Белгия, като след приемане на негативен резултат те се освобождават от карантината.

Децата под 12 години няма да бъдат тествани, само че ще би трябвало да останат под карантина, до момента в който резултатите на родителите им не станат известни.

Остава задължението за попълване на Формуляра за локализация на пътницитев рамките на 48 часа преди пътуването.

При потребност от подпомагане, българските жители в Кралство Белгия могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР