Българските гимнастици направиха много добри две подиум тренировки преди Световната

...
Българските гимнастици направиха много добри две подиум тренировки преди Световната
Коментари Харесай

Българските гимнастици с много добри подиум тренировки преди Световната купа във Варна

Българските гимнастици направиха доста положителни две подиум тренировки преди Световната купа, която стартира на следващия ден в Двореца на културата и спорта във Варна. 100 състезатели от 22 страни ще се борят за оценките в конкуренцията.

Сред декларираните гимнастици е бронзовият медалист от олимпийските игри в Токио, международен и европейски първенец Артур Давтян (Армения), международният и европейски вицешампион Сирил Томасон (Франция), европейският първенец за младежи Ботонд Молнар (Унгария), европейският вицешампион Мехмет Айберк Кошак.

В шампионата страната ни ще бъде показана от 8 състезатели, като двама ще вземат участие отвън класирането. Регламентът на международните купи по спортна гимнастика разрешава на апарат да вземат участие единствено по двама гимнастици от страна.

„ Целта ни е да създадем 4-5 финала на тази Световна купа и в случай че можем да вземем един, два медала. Това ще бъде супер, само че всичко зависи от състезатели “, показа старши треньорът на националния ни тим Милко Танкушев.

Разпределение на уредите на българските състезатели:
Еди Пенев – земя, кон с гривни и висилка
Кевин Пенев – земя и кон с гривни
Димитър Димитров – прескок
Йордан Александров – успоредка и висилка
Божидар Златанов – халки, прескок и успоредка
Христос Маринов – халки
Майкъл Дунев – земя – отвън класирането
Мартин Мишев – халки – отвън класирането

При дамите страната ни ще има единствено една състезателка - Никол Стоименова, която ще играе и на четирите уреда. Сред декларираните прави усещане името на Айлин Фриз (Франция), която има бронз от европейско пърнество и три златни медала от Световната купа във Варна през 2021 година.

Утре надпреварата стартира в 14.00 часа с квалификациите на земя, кон с гривни и халки при мъжете и прескок и смесена успоредка при дамите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР