Българските футболни фенове, които ще посетят реванша от третия квалификационен

...
Българските футболни фенове, които ще посетят реванша от третия квалификационен
Коментари Харесай

В Запорожие полицаи пазят феновете на ЦСКА-Сф

Българските футболни почитатели, които ще посетят реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа сред ЦСКА-Сф и Зоря Луганск в Украйна, ще бъдат охранявани в допълнение от локалните сили на реда. Причината са закани за експанзия към тях от страна на украински ултраси. Мачът е през днешния ден в Запорожие.

" Налично е информация, че преди футболната среща има нападателни планове към българските жители, които ще участват, и е належащо да бъдат взети спомагателни ограничения за сигурност от страна на партньорските служби тук, в Украйна, с цел да обезпечат безвредния престой на тима, както и на българите, които ще участват на футболната среща. Ангажирани са спомагателни полицейски сили, взети са ограничения в регионите, в които се намират български жители, в централната градска част, в хотелите, в които са настанени. Ще има спомагателни полицейски сили преди, по време и след мача в региона на стадиона ", съобщи пред бТВ Минко Пондев - основен контрольор, шеф на бранш Център по сигурността на спортните мероприятия.

При идването на тима и почитателите в украинския град Запорожие бяха предизвестени да лимитират контактите с локалното население и да заобикалят да напущат хотелите си.

Представители на агитките на " Днепър " Черкаси и " Николаев " разгласиха фотография в обществените мрежи пред паметника на княз Светослав I, прочут с нашествията си по българските земи през Х век. " Търсим гостите от София преди мача в Лига Европа ", заканиха се те, само че без резултат.

От българска страна оповестиха, че са в непрекъсната връзка с локалните дипломатически служби и предложиха на почитателите да се движат в групи и да не посещават крайните квартали на Запорожие.

" Нашите рекомендации са да съблюдават проекта, който са си предначертали, да посетят футболната среща групово, да не се отделят по единично, да не посещават крайни региони на града и отдалечени от централната градска част места. При проблем е належащо да се свържат с нас, българските консулски и дипломатически служби в Украйна. Ще им спомагаме с всичко, каквото можем, с цел да се приберат живи и здрави назад в България ", добави Пондев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР