Българските фирмите от сектора на машиностроенето все още не могат

...
Българските фирмите от сектора на машиностроенето все още не могат
Коментари Харесай

Фирмите от машиностроенето постепенно се възстановяват

Българските компаниите от бранша на машиностроенето към момента не могат да се върнат към предпандемичните равнища на произвеждане. Това, несъмнено, зависи и от протичащото се с техните клиенти и броя на поръчките за осъществяване. Но все пак с дребни стъпки те се пробват да следват пътя на възобновяване.

Производителят на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични мотори  

„ М+С Хидравлик “ АД

регистрира през октомври по-малко  продажби по отношение на септември. През десетия месец те са на стойност 13.85 млн. лв., като са под прогнозата на компанията от 14.33 млн. лв.. С струпване от началото на годината заводът в Казанлък има продажби в размер на 124.11 млн. лв..

Междинната неокончателна брутна облага за октомври е 2.66 млн. лв. като пораства по отношение на септември. Положителният финансов резултат за десетте месеца е 18.86 млн. лв., оповестяват от компанията.

Мениджърите на „ М+С Хидравлик “ оповестиха и прогнозата си за доходи от продажби през ноември тази година - за 14.33 млн. лв., и 138.44 млн. лв. с струпване от началото на годината.

Производителят на батерии

„ Елхим – Искра “ АД

усилва приходите от продажби за октомври до 3.38 млн. лева в съпоставяне със септември. Сумата обаче е по-ниска от прогнозата за десетия месец. С струпване от началото на годината продажбите са в размер на 32.48 млн. лева, което съставлява растеж от 28.14% по отношение на приходите за същия интервал на предходната година. Фирмата от Пазарджик регистрира временен финансов резултат – загуба за октомври от 163 хиляди лв.. Междинната брутна облага с струпване от началото на годината е 739 хиляди лв..

„ Елхим – Искра “ показа и прогноза за приходите от продажби за ноември - на стойност 3.20 млн. лв.. За единадесетте месеца се чака паричните постъпения да са 35.68 млн. лв..

Производителят на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични мотори

„ Хидравлични детайли и системи “ АД

разгласи по-ниска брутна облага за октомври в размер на 785 хиляди лв. по отношение на септември. За десетте месеца междинният позитивен финансов резултат е  7.77 млн. лв.. Това е растеж от 48.99% спрямо десетте месеца на 2020 година.

В основата на това достижение е покачването на продажбите за октомври, които са  в размер на 6.59 млн. лв., по отношение на септември. С струпване от началото на годината  фирмата е продала продукция за 57.60 млн. лв., а това е растеж от 33.93% по отношение на същия интервал на 2020-а.

От „ Хидравлични детайли и системи “ оповестиха и своите прогнози за продажбите през единадесетия месец. Мениджърите плануват те са  в размер на 7.60 млн. лв., с което упованията им са общият растеж на продажбите да доближи 37.84% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР