Българските боксьорки ходят с маски, за да се предпазят от

...
Българските боксьорки ходят с маски, за да се предпазят от
Коментари Харесай

Боксьорките с маски в Индия

Българските боксьорки вървят с маски, с цел да се предпазят от ужасния въздух на международното състезание в Ню Делхи (Инд). Това разкри международната и европейска шампионка Станимира Петрова.

“Въздухът е неприятен, изясни пред “България Днес” 27-годишната асеновградчанка. - Купихме маски. Ходим с тях на открито. Замърсяването е 10 пъти над нормата. Тук има най-голяма смъртност от белодробни болести. Носят се най-различни миризми. Всичко е в мъгла, смог и дим. Вероятно имат някакви заводи. Самото придвижване е ужасно натоварено. Хората живеят оскъдно. Най-големият проблем е гладът. Работната заплата тук е 20-25 $ на месец. Има и огромни богаташи със скъпи коли и дами, окичени със злато.”
 Петрова стартира своята борба за втора международна купа в събота. Тя ще боксира против американката Риана Риос.

“Не я познавам. Открих нейни мачове, само че са на по 7-8 години. Ако се отпусна на кръга, няма значение дали съм я гледала, уверена е Станимира Петрова. - При победа отивам против индийка. На спаринги играх добре с нея. В моя поток е и рускинята. Има общо 41 девойки в моята категория до 57 кг.”

Петрова е свалила персонално тегло, откогато дойде в Индия и няма да има проблеми с кантара.

“Вероятно е от храната, счита Станимира Петрова. - Не ми подхожда. Хотелът е прекрасен. Стигаме за 20-30 минути до залата. На откриването ни бяха извикали по-рано. Чакахме два часа. Получи се хубаво празненство. Имаше индийски танци и проява на бойни изкуства.”

“Това е една от най-силните ми години, изясни Станимира. - През ноември взех доста значимо решение да махна сливиците. От тях непрестанно получавах гнойна ангина. Точно когато бях във форма, поради болеста излизах. Сега при вирус се оправям за ден-два. Освен това с моя нов треньор Петър Лесов ми е по-спокойно. Той натъртва на хитрата игра и тактиката. Върнах се към стила, който ми носеше триумфи. Нямам физика, с цел да бъда като животно и да върша нокаути. По-скоро акцентирам на бързината. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР