Българските антимафиоти ще имат нови коли. Главна дирекция за борба

...
Българските антимафиоти ще имат нови коли. Главна дирекция за борба
Коментари Харесай

Антимафиотите се качват на нови джипове и електромобили

Българските антимафиоти ще имат нови коли. Главна дирекция за битка с проведената престъпност (ГДБОП) завърши 3 публични поръчки за доставка на нови коли. Средствата са по Фонд "Вътрешна сигурност” на Европейския съюз, съобщи БГНЕС.

След сполучливото осъществяване на процедурите са определени снабдители на над 40 транспортни средства – коли, джипове, ванове. Прави усещане, че за разлика от други служби, които избират избран модел от дадена марка, то ГДБОП са постигнали сериозна диверсификация на новия си автопарк, в който ще има повече от 10 разнообразни марки, както и многообразие в моделите. Това ненапълно се дължи и на спецификата в работата на профилираната работа на Министерство на вътрешните работи. О

т документите се схваща, че в най-скоро време антимафиотите ще разполагат с джипове и SUV-ве, като: Range Rover, Audi Q7, Infiniti Q30, Honda Cr V, Mazda Cx 5, Hyundai Tucson, Suzuki Vitara. Любопитна детайлност е, че ГДБОП ще разполага и с два нови автомобила с електрически мотор – VW E-Golf. Останалите леки коли, които са определени за потребностите на антимафиотите са от разнообразни марки, като Skoda, KIA, Renault, Ford, Toyota, Peugeot.

Общата стойност на отпуснатите средства за закупуването на новите транспортни средства възлиза на над 2,75 млн. лева без Данък добавена стойност, само че част от сумата по план "Подобряване подвижността на ГДБОП за дейно следствие на проведената престъпност” към този момент остава неусвоена, защото по някой от обособените позиции не се е стигнало до избор на снабдител. Заради това, евентуално ще се стигне и до нова социална поръчка за обезпечаването на още няколко нови и съвременни транспортни средства за потребността на службата за битка с проведената престъпност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР