Български военен пилот подобри днес световен рекорд на Гинес като

...
Български военен пилот подобри днес световен рекорд на Гинес като
Коментари Харесай

Български военен пилот подобри световен рекорд на Гинес 

Български боен водач усъвършенства през днешния ден международен връх на " Гинес " като направи 40 излитания и кацания на летището на Драгановци край Габрово. Това е втори международен връх за Николай Калайджиев, който към този момент прави тренировки и за космонавт.
Ден преди празника на българската авиация и военно въздушните сили, пред стотици фенове на летище Драгановци, той излетя на над 300 метра височина.

" Старият връх към този момент обичай. Моята цел я реализирах. Рекордьорът е англичанин, самолетът, на който хвърча, е чешки. Рекордът от англичанина към този момент е обичай от българин ", сподели Николай Калайджиев.

Нико е горделив, че е част от българските Военновъздушни сили и всеки ден и в небето като водач на " Спартан ".

" Това демонстрира българския дух. Ето този млад водач стимулира младежите в тази тенденция! Нищо чудно да реализира тази своя фантазия и ние като българи да се гордеем един ден, че имаме трети космонавт в орбита, а за какво не и на Луната! ", счита военният водач ген. Спас Спасов.

" Едно доста извънредно вдъхновяващо събитие, с помощта на Николай Калайджиев, този връх да направи нашето прелестно място известно! ", разяснява кметът на община Габрово Таня Христова.

Десетки фенове следиха постигането на международния връх и чакат идващото достижение на водача.

dnes.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР