Български туристи отново бяха върнати от Мексико. Ивайло Драганов заедно

...
Български туристи отново бяха върнати от Мексико. Ивайло Драганов заедно
Коментари Харесай

Отново върнати български туристи от Мексико

Български туристи още веднъж бяха върнати от Мексико. Ивайло Драганов дружно с неговите родители пътува за Мексико за 7-дневна отмора, която по този начин и не се е случила. На паспортните гишета от Мадрид към Канкун са арестувани за инспекция. По думите на мъжа всичко е протекло обикновено.

„ Питаха ни в кой хотел сме отседнали, ревизираха ни паспортите, питаха и какъв брой дни ще сме на отмора. След няколко минути ни беше казано, че би трябвало да бъдем тествани и бяхме арестувани от имиграционен надзор на летището там “, споделя Ивайло.

Той изясни още с влизането е трябвало да подпишат някакъв документ, че е нямало принуждение над човешките им права.

„ Това е някаква общоприета процедура. Подписахме го. След това ни бяха отнети телефоните. Започнаха въпросите от тяхна страна, напълно общоприети като за пръв път ли сме в Мексико, какъв брой пари имаме в брой. Дали имаме кредитни или дебитни карти. Около час и половина ни задържаха. Върнаха ни паспортите и ни снимаха “, споделя още пострадалият.

Той добави, че по-късно са ги пуснали и туристите са мислили, че отиват да си вземат багажите, само че са ги върнали, без да дадат пояснение.

Почивката е коствала към 10 000 лева, само че за жал възобновяване на сумата няма по какъв начин да се случи. Потърпевшите туристи ще търсят парите си по правосъден път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР