Български студенти с познания по немски език ще могат да

...
Български студенти с познания по немски език ще могат да
Коментари Харесай

Канят български студенти на работа в Германия през лятото

Български студенти с знания по немски език ще могат да работят през лятото на 2018 година в Германия по самодейност на Агенцията по заетостта и покана на Централата за задгранично и профилирано ходатайство в Бон, заяви пресцентърът на АЗ.

Документи ще се одобряват в бюрата труда у нас в градовете с висши учебни заведения или клонове/филиали на ВУЗ.

Работата е в областта на селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството (сервитьори, камериерки, бармани, спомагателен личен състав в кухня, общи работници), компании за разчистване на пространства и индустриални обекти, вериги за бързо хранене, както и в немските пощи, прецизират от АЗ.

Студентите би трябвало да подадат заявление в свободен текст на български език до 23 януари 2018 година в бюрото по труда, на чиято територия се намира образователното им заведение.

Имат право да аплайват български жители и студенти в български ВУЗ, които са на възраст сред 18 и 35 година и учат постоянно. Те не би трябвало да са финален курс и да имат положителни знания по немски (най-малко три години проучване на езика), както и да са подготвени да работят най-малко два месеца в Германия.

В заявката си те би трябвало да заявяват, че са изучавали немски език минимум 3 години, че са свободни от други задължения по време на публично оповестената за всяко учебно заведение лятна почивка (задължително се показват точните начална и последна дата) и че имат нужните средства за пътя до Германия. Необходимо е и и увещание от висшето учебно заведение, че са постоянни студенти и не са финален курс на образование.

Документите ще бъдат предоставени на немските работодатели, които ще предадат поименно определените от тях студенти непосредствено в Централата за задгранично и профилирано ходатайство в Бон.

Подробна информация може да бъде получена в Информационния център на Агенция по заетостта на тел. 02/980 87 19 или в бюрата по труда по местоположение на висшето учебно заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР