Български предприятия работят с лицензи да произвеждат или ремонтират руска

...
Български предприятия работят с лицензи да произвеждат или ремонтират руска
Коментари Харесай

Тагарев отвърна на Русия, посече Кремъл

Български предприятия работят с лицензи да създават или ремонтират съветска отбранителна техника единствено в единични случаи. Това разгласи министърът на защитата Тодор Тагарев във връзка думи на ръководителя на съветската Федерална работа за военнотехническо съдействие Дмитрий Шугаев, че Русия стопира доставките на аварийни елементи и ще отнеме лицензите за поправки на предприятия в " вражески страни ", измежду които и България, като ответна мярка за предаването на руска/съветска военна техника на Украйна.

По думите на Тагарев, представен от Българска телеграфна агенция, в тези единични случаи българските предприятия търсят различни източници на ноу-хау. Министърът акцентира, че Русия има доста по-големи искания, които не са и няма да бъдат приети от българската страна.
-->
По мотив случая в Черно море в неделя (13 август), при който съветски боен транспортен съд откри предупредителна пукотевица против турски товарен транспортен съд, плаващ под флага на Палау, Тагарев уточни, че тази обстановка е резултат от нападателната политика на Русия и започването на широкомащабната война с Украйна.

" Русия преследва своите ползи с всички вероятни средства, в това число и с потребление на кораби от военноморските й сили, с цел да предотврати износа на зърно. Това, мисля, е водещото й основание и с цел да афишира за зона на обучение част от нашата изключителна икономическа зона, и за случая с кораба, плаващ под байрак на Палау ", означи министърът на защитата.

По думите му към този момент е доказана версията за предупредителни изстрели и инспекция на кораба от страна на екипажа на съветския транспортен съд. " До момента не знаем дали има митинги съгласно настоящите правила за потребление на морското пространство. Би трябвало да има митинг първо от притежателя на кораба, страната, под чийто байрак плава, само че досега нямаме такава информация ", сподели още Тагарев и добави, че този случай е отвън българските териториални води.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР