Български пощи“ притежават достатъчен ресурс за развитие, но грешни управленски

...
Български пощи“ притежават достатъчен ресурс за развитие, но грешни управленски
Коментари Харесай

Планът за оздравяване на „Български пощи“ ще е готов най-късно през септември

„ Български пощи “ имат задоволителен запас за развиване, само че неверни управнически решения и липса на дълготрайна тактика са спъвали този развой до момента. Това посочи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков във връзка готвения проект за преструктуриране на сдружението, който ще бъде показан на Европейската комисия през септември.

Европейската комисия е изразила подготвеност още в края на юли да прегледа работен план на оздравителния проект, тъй че когато стартира работната сесия през септември, той да бъде утвърден публично в къси периоди. Това ще разреши пощенският оператор незабавно да стартира да усвоява заложените средства по Националния проект за възобновяване и резистентност. Те са в размер на 100 млн. лв. и са ориентирани към модернизиране на сегашните услуги и въвеждане на нови. „ Български пощи “, взаимно с Министерството на превоза и известията работят всекидневно по подготовката на проекта, като всеки стадий от него се съветва с представители на Европейска комисия. Той ще включва ограничения за излекуване, които в средносрочен небосвод да изведат компанията от тежките финансови усложнения, оповестиха от ведомството.

„ Предстоят съществени организационни и управнически решения както за стабилизиране на „ Български пощи “ ЕАД сега, по този начин и за трайно излекуване на сдружението. От първия ден започнахме разбор на дейностите за трайно решение на финансовите проблеми на сдружението “, акцентира Георги Гвоздейков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР