Български пожарникари ще помагат на Гърция в овладяването на пожарите

...
Български пожарникари ще помагат на Гърция в овладяването на пожарите
Коментари Харесай

Български пожарникари ще помагат на Гърция в овладяването на пожарите през лятото

Български пожарникари ще оказват помощ на Гърция в преодоляването на пожарите през летния интервал, оповестяват гръцките медии.
България е една от шестте европейски страни, която ще оказва помощ на гръцката противопожарна работа през тази година, съобщи гръцката организация АНА-МПА.
На конференция представителят на държавното управление Янис Иконому заяви, че за първи път още преди началото на интервала на пожарите в страната ще дойдат огнеборци от България, Румъния, Германия, Франция, Финландия и Норвегия. Целта е реакцията при потребност да е по-навременна, както и да се обмени опит.
През тази година Гърция ще разполага с 46 самолета и 36 хеликоптера за битка с пожарите. За първи път Атина получава и финансиране от Европейски Съюз за наемане на профилиран хеликоптер, който ще бъде разполагаем на страната в интервала юли-август.
Икониму съобщи, че сега тече почистване на растителност в региони с висок риск от пораждане на пожари. През предходната година Гърция пострада съществено от опустошителни по мащабите си пожари.
Данните на Националната обсерватория демонстрират, че през 2021 година в Гърция са били опожарени толкоз горски масиви, що се касае за последните 13 години. През предходната година на територията на страната е имало 84 горски пожара, които са унищожили 1 300 000 декара.
От началото на тази година се записва съществено повишаване на горските пожари. Според Националната обсерватория по отношение на интервала 2008 – 2021 година пожарите са нарастнали със 750 на 100.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР