Български хотелиери може и да не си вземат парите от

...
Български хотелиери може и да не си вземат парите от
Коментари Харесай

Български хотелиери може и да не си вземат парите от "Томас Кук" за лятото

Български хотелиери може и да не си вземат парите от обявилия неплатежоспособност английски туроператор " Томас Кук " за туристите, обслужени през летните месеци. Причината е, че гаранционният фонд във Англия покрива загуби единствено от датата на оповестяване на банкрута и за туристите, които към тази дата са на отмора, а " Томас Кук " се разплаща с хотела 60 дни след края на почивката. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг след среща с представители на туристическия бизнес в България за изясняване на мащабите на предстоящите загуби.

Проучва се опцията българските хотелиери да заведат групов иск, както и дали съществува фонд за обезщетение на дребните кредитори, към който те да се извърнат, добави министърът.

" Загубите възлизат на много милиони левове и това ще сътвори големи усложнения в бранша ", съобщи министърът. Тя предвижда, че сигурно банкрутът на " Томас Кук " ще повлияе и на зимния сезон, както и на лято 2020, за което в този момент към този момент се водят договаряния.

В министерството към този момент е образувано звено за контакт по проблема " Томас Кук ", което да е разполагаем 24 часа в денонощието.

Ангелкоав увери, че министерството следи какво се случва и на други пазари - немския, полския, холандския, френския. Тя разказа обстановката като " тревожна и динамична ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР