“Български глас на Георги Попов бе учредена от бившия депутат

...
“Български глас на Георги Попов бе учредена от бившия депутат
Коментари Харесай

Бивш депутат на Слави го вкара през задния вход в парламента с кампанията “Не подкрепям никого”

“Български глас ” на Георги Попов бе учредена от някогашния народен представител на Има Такъв Народ през предходната година. Георги Попов го играеше вътрешна съпротива в Има Такъв Народ. Припомняме на читателите, че точно той разкри предателите – отцепници и напусна с аргумента, че не може да бъде в една партия с такива лица. От своя страна пък отцепниците, го упрекнаха, в несъразмерни упоритости.

 

Политическа партия “Български глас ”, не съумя да се записва за присъединяване в изборите на 2 април, заради това, че регистрацията на партията излезе в деня на крайния период за регистрация в ЦИК и времето за подготовка на документите за присъединяване не беше задоволително.

Затова реши да организира акция с “Не поддържам никого ”.

 

Дали е абсурд или хитро изчислен ход, само че Слави Трифонов влиза в Народното събрание с помощта на хората, дали своят вот с “Не поддържам никого ”. По този метод бариерата за влизане в Народното събрание падна с близо 10328 гласа. Избирателите, зачеркнали това квадратче в бюлетината се вадят от общия брой дали своят вот. Така Слави съумява да влезе, макар релативно дребната поддържа за Има Такъв Народ, която съгласно предварителните изследвания варираше сред 3 и 3,5%. При изискване, че нямаше дали своят вот с “Не поддържам никого ” 4% -та преграда, щеше да се равнява на 107293 гласа. С акцията “Не поддържам никого ” Политическа партия „ Български глас “ смъкна бариерата на 101065 гласа, с което направи допустимо влизането на Има Такъв Народ в Парламента със 103965 гласа. Е това, в случай че не е програмирано „ Здраве му кажи “.

Това сочат анализите на политически анализатори, които пресметнаха преразпределението на силите след последния избор.

 

С “Не поддържам никого ” са дали своят вот 108 842 души. Рекордният брой такива гласове на изборите на 2 април 2023 е най-големият от въвеждането на тази алтернатива през 2016 и съставлява обезпокоителен сигнал, считат политолози.

 

Още по-тревожно е, че най-голяма виновност гласоподавателите да посегнат към тази алтернатива е извършената акция от партия “БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ ” на Георги Попов.

Именно той и съратниците му агитираха обезверения народ да натисне бутон “Не поддържам никого ” и по този начин да делегитимират изборния развой. Маса симпатизанти, изплашени, че Слави е навън от огромната игра, побързаха да припознаят “Български глас ” и да му прелеят цели структури.

 

74 % от гласувалите с “Не поддържам в никакъв случай ”, са предпочели машинния избор. Повечето са от София и регионалните градове, които Политическа партия “Български глас ”, бяха облепили с плакати на които призоваваха „ Гласувайте за нас с: Не поддържам никого “. Почти поравно са висшистите/полувисшистите (46 на сто) и тези със приблизително обучение (50 на сто); те са в дейната възраст сред 18-59 година, основно от българския етнос (94 процента), доминират дамите - 60 %.

 

Групата не е хомогенна Когато се приказва за гласувалите с НПН, постоянно се отбелязва, че в случай че бяха показани в 49-то Народно събрание, групата им би имала 11 депутати. Това резюме почива на чисто машинален общ брой и маскира същността. Анализът демонстрира, че не става дума за хомогенна група, която елементарно да бъде привлечена, опитомена и вкарана под шапката на една-единствена групировка. Например: най-вече от тези, които са отбелязали НПН на 2 април 2023, на предходните избори на 2 октомври 2022 са дали своят вот за Политическа партия (13 процента), други шест на 100 са подкрепили ГЕРБ. По-важните цифри са други: по-голям е делът на тези, които и през октомври, и през април са дали своят вот с НПН - 37 %. И през есента на 2022-а, и напролет

на 2023-а те демонстрират " червен картон " на политическия хайлайф. За разлика от 60-те % негласуващи, които можем по-скоро да определим, условно казано, като пасивни, гласувалите с НПН интензивно и ясно сигнализират обществото и партиите, че не намират себе си, в това, което им оферират политиците.

Тагове: Георги Попов Слави Трифонов ИТН " не поддържам никого "
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР