Български фирми не изключват възможността да търсят правата си и

Български фирми не изключват възможността да търсят правата си и ...

Ще съди ли бизнесът НАП за теча?.


Български фирми не изключват възможността да търсят правата си и по съдебен път, ако могат да докажат претърпени вреди или пропуснати ползи от разкриването на служебна информация. Това коментира пред БНР заместник-председателят на Българската стопанска камара Станислав Попдончев.

"Чувствам се уязвим. Безспорно днес едва ли има гражданин или бизнес, който да не се чувства уязвим от изтеклата информация. Наистина, начините, по които някой може да си послужи с такава информация, са неизброими", коментира той. Още по тематаКолко е голям проблемът в НАП? Борисов свика службите 16 юли 2019 10:24123МВР шефът Маринов: Атака срещу НАП има, имейлът – руски! 16 юли 2019 09:09392Хакерската акция срещу НАП – добре планирана16 юли 2019 08:4481

По думите му, бизнесът не е удоволетворен от отговорите, които получава от властта относно обхвата на изтеклата информация и доколко всъщност информацията може да се ползва от трети лица, за да бъде оказан натиск на фирми или на граждани по някакъв начин.

"Най-малкото всеки един гражданин, зависи каква информация има в него, може да бъде профилиран на база на доходи, на здравен статус и така нататък", изтъкна Попдончев. 
По публикацията работи: Йордан Бързаков

Източник: dnes.bg