Български екип от пилот и инженер заминава днес за Италия.

...
Български екип от пилот и инженер заминава днес за Италия.
Коментари Харесай

До дни пристига първият медицински хеликоптер в България

Български екип от водач и инженер отпътува през днешния ден за Италия. Идната седмица те би трябвало да се върнат оттова с първия медицински хеликоптер, който ще се включи в системата на незабавната помощ в България. Ако всичко мине по проект, на 31 януари хеликоптерът ще кацне у нас.

Здравният министър Христо Хинков удостовери, че още тази сряда първият медицински хеликоптер ще кацне в страната. Хеликоптерната площадка на столичната болница „ Света Екатерина “ е измежду първите, които ще посрещат незабавни случаи по въздух.

 

Първоначално летателната машина ще извършва полети единствено в светлата част на денонощието. Очакванията са в края на февруари да стартират и първите наряди по оказване на незабавна помощ.

В напреднала фаза е построяването и на други площадки в страната. Намеренията на здравните управляващи са доникъде на 2026 година до всяка точка на страната да доближават колите за спешна помощ по въздух, предава NOVA.

„ Имаме къде да се настани хеликоптера, който ще пристигна в този момент. До края на годината ще пристигна още един. Всичко върви по проект “, сподели министър Хинков. Той не посочи по кое време ще бъдат пуснати и другите хеликоптерни площадки. Хинков добави, че в това отношение няма закъснение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР