Българската Златна топка Христо Стоичков е една от световните мегазвезди,

...
Българската Златна топка Христо Стоичков е една от световните мегазвезди,
Коментари Харесай

Стоичков ще играе в отбор на Моуриньо на демонстративен мач в Букурещ

Българската " Златна топка " Христо Стоичков е една от международните мегазвезди, които са удостоверили присъединяване си в юбилейния Мач на златното потомство на румънския футбол, заяви един от уредниците Георге Попеску. На 25 май 2024 година някогашните футболисти от Златното потомство на румънския футбол ще се сбогуват с почитателите в гала-мач, който ще се организира на " Арена Национала " в Букурещ.

Срещу румънския народен тим ще излезе сборна групировка на международните звезди, чийто финален състав към момента не е явен.
Прочетете още
Мачът ще стартира в 20:30 часа, а звездите от славния интервал на румънския народен тим, които писаха история в интервала 1994-1998 година, отпред с имена като Георге Хаджи, Георге Попеску, Дан Петреску и Илие Думитреску ще могат да бъдат видени " на работа " още веднъж на терена.

Събитието отбелязва 30 години от най-хубавото показване, реализирано от румънския народен тим. Тогава те бяха покрай присъединяване на полуфинал на Световното състезание `94. Джика Попеску изясни също и кои международни митове ще вземат участие в този мач. Бившият състезател на Барселона разкри някои от " класиците " на футбола. Новините към въпросния мач, както и всякаква информация, може да бъде открита на специфичната страница във фейсбук, отдадена на събитието - Generația de Aur.

" Изключително сме щастливи, че без да оповестяваме имена от тима от интернационалните звезди, против които ще играем на 25 май, към този момент са продадени 42 000 билета. Смятам, че това е връх за събитие като това. Днес можем да съобщим имената на няколко индивида, които към този момент потвърдиха присъединяване си, измежду които са Нуно Гомес, Кристиан Панучи, Кристиян Карембьо, Христо Стоичков, Ривалдо. Засега имаме две „ Златни топки “ и имаме още имена, които ще обявим. Що се отнася до Ривалдо и Стоичков, уповавам се да качат малко непотребни килограми, тъй като преди няколко седмици Ривалдо изглеждаше даже по-добре, в сравнение с когато играеше. Христо има непотребни килограми, тъй че това е добре, само че Ривалдо ще бъде проблем за мен ", разяснява Джика Попеску пред уеб страницата flashscore.ro и не стопира да се смее.

" Не поканихме Кенет Андерсон (авторът на изравнителния гол за Швеция и пратил мача с Румъния в продълженията), тъй като рискувахме целият стадион да ни освирква ".

Португалският експерт Жозе Моуриньо ще води звездния тим в този показателен мач. Според Попеску, това е 90 % несъмнено, само че уредниците ще проведат още един заключителен диалог до няколко седмици в Лондон. Румънският тим е явен и включва всички звезди, а треньори ще бъдат Ангел Йорданеску и Габи Балинт.

И с цел да не наподобяват напълно предали сe, румънските ветерани към този момент мислят и по какъв начин да се приготвят. " От 20 или 25 април ще се опитаме да се раздвижим, т.е. да упражняваме на стадион " Триумфалната арка ", което е един месец преди мача. Надявам се, че в тези занимания няма да дадем доста жертви, тъй като ние към този момент не сме с моторите от преди 20 години. Честно казано бих желал да играя в средата, тъй като в случай че ще бъда в отбрана ще има огромни пространства и нямам физическата кондиция да търча след Ривалдо или Нуно Гомеш, който е в страхотна физическа форма. Но ще имаме състав от 24-26 играчи, тъй че ще има промени. А и доста от някогашните ми сътрудници от националния тим отслабнаха в последно време, което е доказателство че желаят да наподобяват добре на това събитие “, акцентира Попеску.

" Радвам се, че има огромен интерес към този мач, само че към този момент се убедих какъв брой е мъчно да се играе на 55-60 години. Възрастта не прости на никого. Бяхме толкоз красиво и неизмеримо потомство, Мисля, че светът няма да ни се смее, само че е миг, който можем да го създадем този сетен мач. Не знам за другите, само че след 25-и май аз повече няма да играя ", споделя роденият през 1967-а година в Калафат Георге Попеску.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР